28 / 03 / 2024

Ege Yapı Group kentsel dönüşümde gözünü Anadolu'ya dikti!

Ege Yapı Group kentsel dönüşümde gözünü Anadolu'ya dikti!

İstanbul'un çarpık kentleşmesi ve güvensiz yapı stoku karşısında kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeyi sosyal sorumluluk olarak gören Ege Yapı Group, Yenisahra'da büyük bir dönüşüme imza atacak.



İstanbul'un çarpık kentleşmesi ve güvensiz yapı stoku karşısında kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeyi sosyal sorumluluk olarak gören Egeyapı Group, Yenisahra'da büyük bir dönüşüme imza atacak. 


Bölgede, şimdiye kadar 40 dönümlük ada ile uzlaşmaya varan firma, 100 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyor. 


İstanbul'un ve Türkiye'nin acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Yenisahra gibi inandıkları bir bölgeden çalışmaya başladıklarının altını çizdi. Dönüşümü sadece ticari faaliyet olarak görmediklerini söyleyen Kabadayı, kötü yapıların Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. 


KDV avantajı sağlıyor Projenin ana arterlere yakınlığı, finans merkezine komşu olması ve Fikirtepe'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri gibi birden fazla bileşeni barındırdığının altını çizen Kabadayı, "Dönüşüm yasası bu kapsamdaki projelerde KDV açısından yüzde 1 avantaj sağlıyor. 


Önümüzdeki yıllarda yerli firmaların desteği ve yabancı fonlarla dönüşümde atağa kalkmak lazım" dedi. 



Dünya




Geri Dön