19 / 04 / 2024

Ege Yapı Group Sarıyer'de dönüşüme başlıyor!

Ege Yapı Group Sarıyer'de dönüşüme başlıyor!

Ege Yapı Group, karma proje konseptini Kağıthane ve Yedikule'ye taşıyacak. Şirket, Ataşehir ve Sarıyer'de ise kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Ege Yapı Group, 2015 yılında farklı konseptler planladıklarını belirtti.



Ege Yapı Group üzerinde çalıştığı yeni karma proje konseptini Yedikule ve Kağıthane'de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu bölgelerde pek çok konsepti birarada bulunduracak projelere imza atmayı planlayan grup, Ataşehir ve Sarıyer'de ise kentsel dönüşüm alanında çalışmalarını sürdürüyor. 


2015 yılında planlanan farklı konseptlerdeki projelerle verimli bir dönem geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Projelerimizi; Anadolu Yakası'nda Ataşehir ve Beylerbeyi'nde, Avrupa Yakası'nda da Kağıthane, Yedikule ve Sanyer'de konumlandıracağız. Proje detaylarının kesinleşmesiyle birlikte ilerleyen günlerde projelerimizi açıklayacağız" dedi. 

150 milyonluk satış Emlak Konut ve  TOKİ  güvencesiyle, Ege Yapı Group ve EPP tarafından İstanbul Bağcılar'da hayata geçirilen Batışehir projesinin alışveriş caddesi Batı Cadde'de bulunan ticari alanların açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihalesinde 5 saatte 150 milyon liralık ciro elde edildi. Ön talep aşamasında yoğun başvurunun gerçekleştiği ihalede 600 bin lira ve 7 milyon 170 bin lira satış bedelleri üzerinden 9 metrekare ile 2 bin 200 metrekare arasında değişen 80 ticari ünitenin satışı gerçekleştirildi. 


İhaleye gösterilen yoğun ilgi sonucunda ticari alanlarda muhammen bedellerin 5 katına varan fiyatlarla satışlar gerçekleştirildi. İhale öncesinde en uygun fiyata sahip olan 166 bin lira değerindeki dükkan, açık artırma sürecinde 696 bin liraya satın alındı. 


YÜZDE 30 DEĞER ARTIŞI OLDU!

Batı Cadde'de bulunan ticari alanların ihalesinde kısa bir süre içerisinde rekor satış oranlarına imza lgl attıklarını söyleyen inanç Kabadayı ihale hakkında şunları söyledi: "Gayrimenkul sektöründe 35 yıllık bilgi birikim ve deneyimimiz ile Avrupa'nın en iyi karma kullanımlı projesi Batışehir'i hayata geçirdik. 3 bin 266 konutun yer aldığı, Doğa Koleji'nin eğitim verdiği, Four Points by Sheraton'ın faaliyet gösterdiği Batışehir'de onbinlerce kişinin ihtiyacını karşılamaya yönelik cafe'lerden restoranlara, bankalardan marketlere birçok mağaza ve dükkan bulunuyor. 


Yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip alışveriş caddesi Batı Cadde'deki 121 ticari alandan 80'inin satışı, ortalama yüzde 30 değer artışıyla açık artırma usulüyle gerçekleştirdiğimiz ihalede tamamlandı. Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlamasını ve onbinlerce kişinin ihtiyacını karşılamasını öngördüğümüz; zengin marka karmasıyla oluşturulan ticari alanlardan 40 adet dükkan ve mağazanın satış ve kiralamaları Batışehir satış ofisi üzerinden devam edecek." 


Milliyet Ek


Geri Dön