19 / 04 / 2024

Ege Yapı yılın son çeyreğinde yüksek satış oranlarına ulaştı!

Ege Yapı yılın son çeyreğinde yüksek satış oranlarına ulaştı!

Yılın başında yaşanan duraklamanın yerini, son çeyrekte yüksek satış oranlarına bıraktığını kaydeden Ege Yapı Başkanı İnanç Kabadayı, aynı hareketliliğin yeni projelerin açıklanmasıyla beraber 2015 yılında da sürmesini beklediklerini söyledi.



Yeni projeler geliyor 

Ege Yapı Group olarak da Yedikule ve Kâğıthane'de karma projeler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten İnanç Kabadayı "Karma projelere imza atacağız. Yedikule projesinde ise İstanbul'a değer katacak bir konsept üzerine çalışıyoruz. Ataşehir ve Sarıyer'de kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projelerimizi; Anadolu Yakası'nda Ataşehir ve Beylerbeyi'nde Avrupa Yakası'nda da Kağıthane, Yedikııle ve Sarıyer'de konumlandıracağız" dedi. 


2014 yılının ilk yansında yerel seçimlerin de etkisiyle gayrimenkul sektöründe kısa süreli bir yavaşlama dönemi yaşandığına dikkat çeken EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, bu dönemde nihai kullanıcıların konut talebinde çok fazla bir gerileme olmasa da yatırımcıların taleplerini belirli bir süre için ötelediğini gözlemlediklerini anlattı. Kabadayı "Yılın ikinci yansıyla beraber bekleyen yatırımların açıklanması ve tüketicilerin de talepleriyle sektör eski dinamiğini kazandı. Özellikle yılın son çeyreğinde yeni projelerin açıklanması, düşük faiz oranlan ve cazip kampanyalar sayesinde sektörde yüksek satış oranlarına ulaşıldı. 


EgeYapı Group olarak 2014 yılında 'Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi' ödüllü ve dünyanın en önemli ekonomi yayınlarından biri tarafından 'Getiri Potansiyeli En Yüksek' projesi seçilen Batışehir'de teslimlerine 2013 yılında başladığımız ilk etabın ardından iki ve üçüncü etabımızın teslimlerini gerçekleştirdik. Satışların yüzde 70 oranında tamamlandığı proje özelinde yıl içerisinde konut sahibi olmak isteyenlere özel cazip ödeme fırsatlarından yararlanabilecekleri birçok kampanya düzenledik. Loca etabımızı satışa çıkardık." 


YABANCILAR POZİTİF ETKİLEYECEK 

2014'te yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğimiz Batışehir'de hayat devam ediyor. Anadolu Yakası'nın iş ve yaşam merkezi Kartal'da hayata geçirdiğimiz Pega Kartal'da satışlarımız devam ediyor. Yıl içerisinde Pega Kartal'da da EgeYapı Group farkı ve güvencesiyle farklı kampanyalanmızı tüketicilerle buluşturduk. Aralık 2014 itiban ile teslimlerine başladığımız Kartal'daki bir diğer ofis projemiz İz Park da, 2014 yılında European Property Awards yarışmasında 'Highly Commended-Yüksek Övgü' ödülüne layık görüldü" diye konuştu. 2015 beklentilerine ilişkin de görüş bildiren Kabadayı şunlan söyledi: "Gayrimenkulün birincil yatırım aracı sayıldığı ülkemizde, sektör istikrarına bağlı olarak talebin hala canlı olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da gayrimenkulde aynı istikrarın korunacağını düşünüyoruz. Özellikle tüketicileri yakından ilgilendiren düşük konut kredisi faiz oranlarının yeni yılda da aynı seviyelerde seyretmesive kentsel dönüşümün sürecinin tuzlanması ile gayrimenkul sektörünün önümüzdeki dönemde de yatırımcıların gözdesi olmayı sürdüreceği görüşündeyiz. Tüm bunlara ek olarak gayrimenkul sektörüne son yıllarda artan yabancı yatınmcılarnı talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki yaratıyor."


Star Yılbaşı


Geri Dön