29 / 03 / 2024

Ege Yapı'dan İstanbul'a 5 yeni proje!

Ege Yapı'dan İstanbul'a 5 yeni proje!

İstanbul’a modern eserler kazandıran Ege Yapı, yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Ege Yapı; Kağıthane, Yedikule, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyinde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.



İstanbul’a modern eserler kazandıran Ege Yapı, yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi Batışehir’de sona yaklaşan Ege Yapı; Kağıthane, Yedikule, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyinde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “Ege Yapı olarak merkezi lokasyonlar insanların hayatını kolaylaştıran, modern, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz” dedi. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. inanç Kabadayı, yaşamın başladığı Batışehir’de yılın ilk çeyreğinde basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve Ege Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.


2015 yılında iki genel seçime ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten H. İnanç Kabadayı, “Bu durgunluk dönemlerinde sektördeki talep sadece ötelendi. Ege Yapı olarak böyle bir dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevcut projelerimizdeki kampanyalarımızda %20’lik bir büyüme başarısı gerçekleştirdik. 2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz, Son yıllarda artan yabancı yatırımcıların talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki oluşturuyor. 


Batışehir, izPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladık. Batışehir projemizin satışlarının %93'ü tamamlanırken, Pega Kartal’da bu oran %86’ya geldi. Batışehir projesinde lansman döneminde daire alan müşterilerimiz reel fiyatlarla 2.5 kat kazandı. Simdi sıra yeni projelerin lansmanlarında” dedi.


Ege Yapı'nın İstanbul'da proje planladığı bölgeler;


1- Kağıthane

2- Yedikule

3- Maslak

4- Beyoğlu 

5- Beylerbeyi


HEDEF 2 MİLYAR TL DEĞERİNDE PROJE ÜRETMEK



Ege Yapı olarak yakın zamanda yine merkezi lokasyonlarda projeler geliştireceklerini ifade eden H. inanç Kabadayı, şunları söyledi:


“Önümüzdeki dönemde 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane’de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak.


Bu projeler dışında Beylerbeyi’nde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Ege Yapı olarak merkezi lokasyonlarda insanların hayatını kolaylaştıran, modern, tekno¬lojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz.


Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule’de İstanbul’a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak. İstanbul’un farklı lokasyonlarında pek çok

konsepti bir arada bulunduracak projelere imza atmayı planlarken Ataşehir'de kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.”


BATIŞEHİR’DE BÖLGEYE DEĞER KATACAK ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA 20 MİLYON DOLAR HARCANDI



Yaşamın başladığı Batışehir ile ilgili bilgi veren H. inanç Kabadayı, şunları söyledi: "Batışehir hem Türkiye'de hem Avrupa’da karma proje anlamında öncü işlerden biri oldu. Türkiye’nin 65 farklı ilinden günde 3.300 kişinin çalıştığı Batışehir'de 2011-2016 yılları arasında çalışan sayısı 29 bini buldu. Bu rakamlar projenin ne denli büyük bir iş olduğunu anlatıyor. 'Avrupa'nın En iyi Karma Kullanım Projesi’ ödüllü Batışehir'de yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun talebi devam ediyor. Örnek karma kullanım projelerinden olan Batışehir'de Doğa Koleji’nden sonra Four Points By Sheraton Hotel açıldı. Carlson Rezidor Hotel Group'a ait Radisson Blu markasının Türkiye’de açılacak ilk servi- ced apartments konseptli rezidansı olan Radisson Blu Residence İstanbul Batışe- hir’in açılması ile ilgili Suudi Arabistan’ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group ile anlaşma sağlandı. Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir 2016 yılı içeri­sinde hizmete açılacak.

Şu ana kadar satışlarımızın yüzde 95’i ta­mamlandı. Projemizin yüzde 70’i peyzaj alanları ve sosyal alanlara ayrıldı. Mimari çözümleri, spor alanları ve çevresel düzen­lemeler anlamında örnek olacak bir proje geliştirdik. Batışehir projemiz ile beraber bölgeye katkı sağladık" dedi.


BÖLGEYE KATKI SAĞLADIK


Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden inanç Kabadayı; “Yük­sek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilebilir enerji sisteminin kurulması, cami yapımı, yol/kavşak yapımı ile birlikte toplam­da 20 milyon dolar harcamış olacağız. Batışehir’in, her dönemde değerini kat­lamaya ve yatırımcılarına kazandırmaya devam etti. Yaşama başlayan etaplarımız­da yaklaşık 6.500 kişiye ev sahipliği yapı­yoruz. Bu rakam kısa zaman içerisinde 15 bini bulacak. Ege Yapı olarak Batışehir’in özellikle yabancı yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi görmesini doğru lokasyonda ve ihtiyaçlara uygun hayata geçirilen projenin başarısının en büyük kanıtı olarak kabul ediyoruz. Emlak Konut’un açıkladığı yıllık satış raporunda projemiz, 2015 yılında sa­tış adedinde birinci, ciroda ise ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Alışveriş cad­desi, okulu, oteli, konutları, rezidans bloğu, serviced apartments konseptli bloğu ve ofisleri ile Türkiye’nin tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesini ha­yata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.



Egeplus Dergisi 


Geri Dön