25 / 04 / 2024

Ege'de çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı!

Ege'de çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı!

İzmir ve Ege 'de dün sabaha karşı başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken hayatı olumzu etkiledi




Ege'de etkili olan sağanak yağışta çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken mazgalların taşmasıyla yollarda göçükler meydana geldi. İzmir'de dün sabaha karşı başlayan sağanak yağmurda cadde ve sokaklar göle döndü. Birçok adresten gelen çok sayıda ihbara yetişmeye çalışan itfaiye ekipleri, cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkınlarına anında müdahale etti. Özellikle Buca'da meydana gelen su baskınında vatandaşlar isyan etti. Her yağmurda evlerini su bastığını ifade eden vatandaşlar, yetkililer bu duruma önlem alınması gerektiğini söyledi. Evleri su basan vatandaşlar içeri dolan suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Urla'nın Özbek köyünde meydana gelen hortum nedeniyle ise, çok sayıda ağaç devrildi.  İzmir  Mithatpaşa Caddesi Göztepe'de de birçok dükkanı su bastı. Yoğun yağış nedeniyle Bornova İlçesi Kamil Tunca Bulvarı üzerinde yaklaşık 2 metre çapında bir göçük oluştu. Göçüğün insanların uyuduğu saatte olması olası kazaları önledi. 


Hortum dehşeti

Bayram günü su basan işyerlerini temizleyen vatandaşlar yaşadıklarına isyan etti. Manisa'nın Sarıgöl ve Salihli ilçelerindeki birçok ev ve işyerini su bastı. İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Demirtaş köyünde de çoban Hasan Çakan (68) koyunlarını otlattığı sırada yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme'de ise 1 dakika süren hortum dehşet yaşattı.

Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden Sarıgerme'de 1 dakika süren hortum dehşet yaşattı. Sarıgerme'yi baştan başa geçen ve büyük maddi hasara neden olan hortumda ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi, villa, ev ve yıldızlı otellerin çatıları uçtu. Plajdaki cankurtaran kulübeleri yıkıldı, küçük tekneler parçalandı.

Adeta kasırga sonrasını andıran Sarıgerme'de elektriklerin kesildiği, cep telefonlarının da çekmediği ifade edildi. Sarıgerme açıklarındaki Baba Adası'nda ise batma tehlikesi geçiren teknede mahsur kalan turistler askeri helikopterle kurtarıldı. 40 hektarlık alanda etkili olan ve yerli- yabancı turistler ile vatandaşların büyük korku yaşadığı hortumda can kaybının olmaması teselli yarattı.


Özbek köyünü yıktı geçti

Kuvvetli fırtına nedeniyle Urla'nın Özbek Köyü'nde hortum meydana geldi. Sabaha karşı saat 05.30 civarında meydana gelen hortum köyün okulunda, camisinde ve bazı evlerde büyük hasar oluşturdu. Köy meydanını tanınmaz hale getiren hortum ağaçları kökünden söktü. Evlerin çatıları uçtu, elektrik telleri koptu. Önüne kattığı her şeyi harabeden hortum birkaç dakika sürmesine rağmen geride büyük zarar bıraktı. 


Salihli'yi sel aldı

Salihli'de 2 saat aralıksız devam eden sağanak nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu caddelerde kalan bazı araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Göle dönen yollarda zabıta ekipleri ile vatandaşlar tıkanan mazgalları açmak için yoğun çaba sarf etti. Bazı cadde ve sokaklarda ise yağış nedeniyle göçükler meydana geldi. Yollarda kalan araçlar, suların çekilmesinin ardından çekiciler vasıtasıyla kurtarıldı. Sarıgöl ve çevresinde ise caddelerde oluşan su birikintileri, sürücüleri ve yayaları zor durumda bıraktı.


Yıldırım düştü

Şiddetli sağanak ve fırtınanın etkili olduğu İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Demirtaş köyünde de çoban Hasan Çakan (68) koyunlarını otlattığı sırada yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Sığındığı ağacın altında yıldırıma yakalanan Çakan'ın tamamen yanmış haldeki cansız bedenini sürünün çobansız şekilde ağıla dönmesi üzerine köylüler buldu.


Yeni Asır


Geri Dön