25 / 04 / 2024

Ege'de hedef 50 milyon turist!

Ege'de hedef 50 milyon turist!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK), İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla 15- 22 Nisan tarihleri arasında ve bu yıl 39'uncusu düzenlenen Turizm Haftası kapsamında etkinlik düzenlediler.



Turizm Haftası'nın açılışı ise tarih, inanç gibi birçok kültürü içinde barındıran Selçuk oldu. Selçuk etkinlikleri öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından Kökler Çocuk Dans Grubu ortaya koyduğu görsel şovla alanı dolduran katılımcılara neşeli dakikalar yaşattılar. Selçuk ilçesinde yapılan etkinliğe  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan gibi önemli isimler katıldı. Öte yandan 2 tanesi Atina Müşavirliği, 8'i de Sakız Adası Otelciler Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere 10 kişilik Yunan ekibi ETİK'in misafiri olarak Selçuk'a geldiler. Protokol grubu, İşler ve çok sayıda katılımcı kortej eşliğinde Selçuk İstasyon alanından törenin yapılacağı alana yürüdüler. 

Toprak, "Turizm sektöründe Türkiye, hak ettiği yeri almak üzere hedeflerine iyi bir şekilde ulaşıyor. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümüne denk gelecek şekilde 50 milyon turisti ve 50 milyar dolar geliri alacak şekilde hedef koymuş durumdayız. Bu hedefe varabilmek için İzmir çok önemli. Eğer ki bu hedefi koyduysak, bu hedefe varmanın en temel dinamiklerinden biri, her bir yeri kültürel doğal ve tarihi değer; deniz kum güneş ve turizmin her bir çeşitlemesinin olduğu, İzmir'i tüm ilçeleriyle birlikte turizme katkı sağlayan bir noktaya getirmek. Bu hedef, izmir ve izmir'in alanlarından geçiyor" dedi. İşler de 40 tane daha aday adayı eser olduğunu söyledi. 



Yenigün İzmir


Geri Dön