20 / 04 / 2024

Ege'de yazlıkların metrekaresi 2 bin liradan başlıyor!

Ege'de yazlıkların metrekaresi 2 bin liradan başlıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Ege bölgesinde yazlık konut gelişimi ve güncel fiyatlara yönelik açıklamalarda bulundu.



TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Çeşme'de yazlık konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 15-20 civarında arttığını dile getirdi. Maya, önceki yıl yabancılara mülk satışının başlaması sonrası konut fiyatlarındaki artış oranının yüzde 20-25 seviyelerine ulaştığını bildirdi.


Çeşme'de son yıllarda yapılan yatırımların ve konsept projelerin bölgenin değerini artırdığını söyleyen Maya değeri artan bölgeleri açıkladı.  Paşalimanı, Reisdere, Ilıca ve Alaçatı...


Çeşme'de konutların metrekare fiyatı 7 bin 500'den başlıyor!


TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Çeşme'de konutların metrekare fiyatının 7 bin 500-10 bin aralığında değiştiğini vurguladı.


Makbule Yönel Maya "Kooperatiflere artan taleple birlikte bölgede genellikle İskele, Bozköy ve merkez mahalleler tercih ediliyor. Arsa değerleri Urla yolunun iyileştirmesiyle 2016 yılı sonunda bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 30-40 oranında artış göstererek metrekaresi 500-750 lira seviyelerine ulaştı.Bölgede 100-130 metrekare kullanımlı 3+1 yazlık konutlar tercih ediliyor .Satışların denize mesafesine ve manzarasına göre metrekaresi 2 bin ila 2 bin 750 TL seviyelerine ulaştığı söylenebilir." dedi. 



İlçede yazlık konut kullanımında tercih edilen yerlerin uzun yıllardır Davutlar ve Güzelçamlı bölgeleri olduğunu belirten Makbule Yönel Maya "Davutlar bölgesinde yeni yatırımların yanı sıra konut stoku çoğunlukla 20 ve daha üzeri yıllık site içi dubleks, tripleks konutlardan oluşmaktadır. Ortalama fiyatlar ise  dubleks ve 120 metrekare kullanım alanına sahip  yazlık konut için 350 bin-450 bin TL aralığında, site içerisinde, yeni inşa edilmiş 180 metrekare dubleks, ortak havuzlu, denize yakın konutlar 550 bin-600 bin TL aralığında değişiyor" dedi. Sözlerine şu şekilde devam eden  Maya "Villalar yapım yılına, malzeme kalitesine, denize uzaklığı ve sahip olduğu manzaraya göre metrekaresi 6 bin ile 9 bin TL arasında değişiyor. Geniş bir manzaraya sahip Yalıkavak bölgesinde villaların satış rakamlarının 9 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor." dedi.



Posta 


Geri Dön