20 / 04 / 2024

Egeli madenciler arazi bedellerini tartışacak!

Egeli madenciler arazi bedellerini tartışacak!

Üyelerinin yoğun olduğu illerde bölgesel istişare toplantıları düzenleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, 9 Aralık 2014 tarihinde maden kanununda yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere bütün üyelerinin katılımıyla İzmir'de toplanacak.




Ege Maden İhracatçıları Birliğinin Swissotel'de yapacağı toplantıda, maden kanununda yapılacak değişiklik yanında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca uygulanmakta olan arazi bedellerine ilişkin hususlar da görüşülecek. 


Büyük fırsat

3213 Sayılı Maden Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı'nı üyeleriyle paylaşan Ege Maden İhracatçıları Birliği, toplantıya üyelerinin yoğun katılımını bekliyor.

Madencilik sektörünün sürekli dirsek temasında olduğu Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin uzun aradan sonra bu toplantıda bir araya geleceğini ifade eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya "Bu klasik tarzda bir bilgilendirme toplantısı olmayacak, maden kanununda yapılacak değişiklikler ve orman arazi bedellerine ilişkin görüşü olan, bu konularda sıkıntı çeken üyelerimizin hepsi görüşlerini doğrudan Çalıştay yaparak konunun muhataplarına aktarabilecek. Bu bizler için, tüm madenci firmalarımız için de büyük bir fırsat, tüm üyelerimizi bu fırsattan faydalanmaya çağırıyoruz" dedi.

Orman bedellerinde 18 Nisan 2014 tarihinde yüzde 200-500 arasında artış yaşandığını vurgulayan EMİB Başkanı Kaya, şöyle devam etti; "Bu artışa ilave olarak yeni madencilik kanun taslağında harçlar ve cezalara astronomik artışlar öngörülüyor. Bu artışlar sektörün geleceğini tehdit eder konuma geldi. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz." 



Yeni Asır


Geri Dön