26 / 04 / 2024

Egeyapı Group yılın ilk yarısında 180 milyon dolar ciro yaptı!

Egeyapı Group yılın ilk yarısında 180 milyon dolar ciro yaptı!

2011 yılında toplam ciro hedefi 450 milyon dolar olan Egeyapı Group, yılın ilk yarısında bu rakamın 180 milyon dolarını elde etti. Group, yılın ikinci yarısında bunlara ilave olarak 4 bölgede 5 ayrı projesi ile yoluna devam ediyor



Emlak Konut GYOdan aldığı Bağcılar Tem hattındaki arsa üzerine yaklaşık 800 bin metrekare inşaat alanı olan Batışehire yeni başlayan Egeyapı Group, bu proje ile dikkatleri üzerine çekerken yılın ikinci yarısında bunlara ilave olarak 4 bölgede 5 ayrı projesi ile yoluna devam ediyor. 2011 yılında toplam ciro hedefi 450 milyon dolar olan Egeyapı Group, yılın ilk yarısında bu rakamın 180 milyon dolarını elde etti.

Yılın ilk yarısında Kartaldaki 122 konutlu İz Tetrayı ve Maslaktaki Olive Plazayı teslim eden Egeyapı Group, Batışehirde ise reklamsız bir hafta içinde beş yüzün üzerinde satış rakamına ulaştı. Bunun dışında Egeyapı Group, gelişimi ile dikkat çeken Kartaldaki 168 konut ve 8 dükkandan oluşan rezidans projesi İzTowera da başlamış bulunuyor.
2011in ikinci yarısında ellerinde ciddi bir iş potansiyeli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı Kartal, Maltepe, Anadolu Hisarı ve Samsunda projeleri olduğunu kaydetti. Ayrıca Maltepe, Seyrantepe ve Çekmeköyde de yeni projeler geliştirmek için çalışmalar devam ediyor.

4 BÖLGE 5 PROJE

Kartal Bölgesinde iki projeleri olduğuna değinen Kabadayı, İzpark İş Merkezi ve İz Tower Residencede ilerliyoruz. İz Park İş Merkezi 5 bin 900 metrekare arsa üzerine 24 bin 500 metrekare inşaat alanı olarak geliştirildi. 105 bağımsız bölümün yer aldığı proje 55 milyon dolar yatırım değeri taşıyor dedi.

Kartaldaki ikinci projeleri olan İz Tower Residence hakkında da açıklama yapan Kabadayı, 5 bin 177 metrekare arsa üzerine 28 bin metrekare inşaat yapacağız. 163 konut ve 8 dükkanın yer aldığı projenin yatırım değeri ise 70 milyon dolar diye konuştu.

Maltepedeki İz Ofisin 1270 metrekare arsa üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Kabadayı , Burada da 4 bin 250 metrekare inşaat yapacağız. 16 bağımsız bölümün yer aldığı bu proje ise 16 milyon dolara mal olacak şeklinde konuştu.

Anadoluhisarındaki Bey Konakları ile konut projeleri de geçekleştirdiklerine dikkat çeken Kabadayı, bu bölgede 14 bin metrekare arsaya 20 bin metrekare inşaat yaptıklarını hatırlattı. 54 konutun yer alacağı Bey Konaklarının yatırım maliyeti ise 38 milyon dolar.

İstanbul dışında, Samsunda da 5 yıldızlı bir otel projesi olduğu söyleyen Kabadayı, Arsa alanı 21 bin metrekare olan otelde 45 bin metrekare inşaat yapacağız. Burası için ayırdığımız yatırım bedeli ise 80 milyon dolar diye konuştu.

İNANÇ KABADAYININ 2011 ÖNGÖRÜLERİ:

Türkiyenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik istikrar ortam bir arada düşünüldüğü takdirde yükselen ekonomiyle birlikte konut sektörünün de aynı ölçüde gelişme göstereceğini belirten Kabadayı, Türkiyenin nitelikli konut açığı; kentsel dönüşüm gibi süreçleri de göz önüne alınır ise 2012 yılı inşaat sektörü açısından oldukça hareketli bir yıl olacaktır. İnşaat pek çok sektöre hayat veren ana sektörlerden bir tanesi; ekonominin dinamosu olarak adlandırılabilir. Tüketici eskisinden daha bilinçli ve seçici. Yatırım kararı alırken sadece fiyat odaklı tercihte bulunmuyor. Artık projelerin lokasyonuna, tasarımına, sunduğu sosyal olanaklarına göre karar veriyor. Dolayısıyla merkezi lokasyon, sürdürülebilir ve modern tasarım, zengin sosyal hizmetler sunan ve marka projeler diğerlerine kıyasla ön plana çıkacak değerlendirmesinde bulundu.

EGE YAPI GROUP HAKKINDA

 35 yıllık kurumsal ve bireysel tecrübelerinin tek çatı altında toplanmasıyla oluşan Ege Yapı; Yurtiçinde İz Yapı, Aydoğanlar İnşaat, EID  Construction ve MGY Saudia isimleri altındaki farklı şirketlerle yurtdışında Irak ve Suudi Arabistanda proje geliştirme çalışmalarına devam etmektedir.
 Yeni teknolojiler konusunda son olarak Top-Down sistemi ile ilk kez İstanbul Beşiktaş sahilinde 7 yıldızlı bir otel inşaatı gerçekleştirilmektedir.
 Ege Yapı Grup, ticari faaliyetleri yanında toplumsal, inşaat ve enerji sektörüne yönelik sivil toplum örgütlerinden ENVER ( Enerji Verimliliği Derneği), KONUTDER ( Konut Geliştiricileri Derneği) , İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) ve İSGİD (İstanbul Genç Girişimciler Derneği)nde aktif olarak rol oynamaktadır.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön