25 / 04 / 2024

EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu Teknokent için uyardı

EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu Teknokent için uyardı

Cemal Elmasoğlu Urla'daki Teknokentle ilgili "Karşımızdaki şirkete iyi niyetimizi göstermemiz gerek" dedi



Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Urla'daki Teknokent'in hayata geçmesi için yeni adımlar atılması gerektiğini vurguladı. EGİAD ile beraber işletmeye talip olan Fransız C.I.COM firmasının İzmir'den vazgeçmediğini hatırlatan Elmasoğlu, bölgenin işletme hakkını elinde tutan  İzmir  Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. ile uzlaşma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Elmasoğlu, sürecin olumlu şekilde bitmesi için bazı iyi niyet adımlarının atılması gerektiğini savundu.
EGİAD'ın önceki akşam Kordon Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Elmasoğlu, şunları kaydetti: "İZTEKGEB A.Ş. yöneticileri, Fransız şirketten maliyeti 2.5 milyon euroyu bulacak bir proje istiyor. Böyle bir proje hazırlamak için sözlü ve yazılı iyi niyet anlaşması olmalı. C.I.COM projeyi dizayn edecek. Sonra siz 'olmadı' diyeceksiniz. Ardından işi bir başka yatırımcı grubuna vereceksiniz. C.I.COM, o projenin bir başkasına verilebileceği endişesini taşıyor. Bunların belirlenmesi lazım ki Fransızlar da her şeyi ortaya koysun."

VAZGEÇMEDİLER
İZTEKGEB A.Ş.'nin Fransızlar'a verdiği 3 aylık sürenin Ekim sonunda biteceğini anımsatan Elmasoğlu, bu süreyi izleyip görmek gerektiğini söyledi. İzmir'de yaşayan genç insanların istihdam sorununa çözüm bulmak ve fark yaratmak için Teknokent projesini gündeme getirdiklerini vurgulayan Elmasoğlu, "Bu nedenle 'İzmir bilişimle kalkınacak' modelini ortaya attık. Sürecin uzun ince bir yol olduğunu biliyorduk. Yol haritasında engeller oluşabilecekti. Gelinen noktada İZTEKGEB yöneticileri, Fransızlar'ın projesini eksik olarak nitelendirdi. 3 aylık ek süre verildi. Ama C.I.COM İzmir'den vazgeçmiş değil. Beni ve EGİAD ailesini en çok üzen, bu şirketin İstanbul'a kaçtığı yönündeki ifadeler. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

Herkes kazanacak
Teknokent projesinin herkesin kazanacağı bir ticaret olduğunu dile getiren Elmasoğlu, şöyle konuştu: "Fransızlar bölgeyi dünyaya pazarlayacak. Para da kazanacak. Ancak, kimse firmaya getireceği müşterileri sorma hakkına sahip değil. Bu firmanın teknoloji birikimi var. 15 yıldır talibi olmayan yer, C.I.COM talip olunca mı değerlendi? Biz bölgeyi Türkiye'ye kazandırmak için çalışıyoruz. Olumsuzluğu gidermeye uğraşıyoruz."
Sinan DOĞAN/Yeni Asır


Geri Dön