26 / 04 / 2024

Eğirdir Gölü ekolojik köy olacak!

Eğirdir Gölü ekolojik köy olacak!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Eğirdir Gölü için önemli projeleri olduğunu söyledi



Isparta'yı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Eğirdir Gölü için önemli projeleri olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, göl çevresindeki yerleşim alanlarını ekolojik köy haline getirmeyi düşündüklerini belirterek, "Muhteşem bir dönüşüm olacak ve burası turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelecek" dedi.

Proje bu yıl içinde tamamlanacak

Bakanlığın projeleriyle ilgili çeşitli toplantılar ve incelemelerde bulunmak için Isparta'da bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Eğirdir Gölü için önemli projelerinin olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile protokol imzaladıklarını belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Benim orijinal bir düşüncem var. Oradaki yerleşim alanlarını bir ekolojik köy haline getireceğiz. Muhteşem bir dönüşüm olacak ve burası turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelecek.
Bakan olarak değil, nefer olarak bu projede bizzat çalışacağız. Ve genel müdürlüklerimizi devreye sokarak biz bu projeyi muhteşem şekilde tamamlayıp, bu yıl içerisinde bitireceğiz. Burada herkes kazanacak. Hem çevre kazanacak, hem köylü kazanacak, hem de Eğirdir Gölü kazanacak. Bu mümkün."
Tebernüş Kireçci


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Eğirdir Gölü ekolojik köy olacak

Bakan Eroğlu, göl çevresindeki yerleşim alanlarını ekolojik köy haline getirmeyi düşündüklerini belirterek, "Muhteşem bir dönüşüm olacak ve burası turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelecek" dedi.

Bakanlığın projeleriyle ilgili çeşitli toplantılar ve incelemelerde bulunmak için Isparta'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Ziyarette kentte gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu, her proje anlatımının başında o konuyla ilgili birimin başındaki görevli genel müdürün odada bulunup bulanmadığını sordu. 7 genel müdürü de tek tek sorduğunu belirten Eroğlu, "Bu arada içtima alır gibi olduk. Ben çok hızlı geldim de, ekipteki arkadaşlarım yetişebildi mi diye merak ettim. Onun için soruyorum. Meteoroloji İşleri Genel Müdürümüz de burada değil mi, yolda dökülmedi" diye espri yaptı. 


EĞİRDİR'E EKOLOJİK KÖY PROJESİ

Isparta ve ilçelerinde yapılan sulama projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Eğirdir Gölü için önemli projeleri olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile protokol imzaladıklarını belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Benim orijinal bir düşüncem var. Oradaki yerleşim alanlarını bir ekolojik köy haline getireceğiz. Muhteşem bir dönüşüm olacak ve burası turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelecek. Bakan olarak değil, nefer olarak bu projede bizzat çalışacağız. Ve genel müdürlüklerimizi devreye sokarak biz bu projeyi muhteşem şekilde tamamlayıp, bu yıl içerisinde bitireceğiz. Burada herkes kazanacak. Hem çevre kazanacak, hem köylü kazanacak, hem de Eğirdir Gölü kazanacak. Bu mümkün."
Radikal/Mehmet Erçakır

Geri Dön