25 / 04 / 2024

EGO: Gazi ile tartışan şoför kusurluysa cezai işlem yapılır!

EGO: Gazi ile tartışan şoför kusurluysa cezai işlem yapılır!

EGO Otobüsü’nde şoför ile Güneydoğu Gazisi Yılmaz Yiğit isimli vatandaş arasında geçen tartışmaya ilişkin EGO Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Otobüs şoförünün gaziye, "Kollarını benim için mi kaybettin" diyerek hakaret ettiği öne sürülmüştü.



Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine derhal soruşturma açıldığını ve şoförün açığa alındığını kaydeden EGO Genel Müdürlüğü, açıklamasında, “Hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve  vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan  yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır” sözlerine yer verdi.


"Şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır"


EGO Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:


“26.10.2014 günü saat 17.05 sıralarında kuruluşumuza ait 111 kod nolu otobüsün  servisi sırasında aracı kullanan şoför personel ile bir gazi  vatandaşımız arasında yaşanan olayla  ilgili basında çıkan haberler üzerine derhal soruşturma başlatılmış ve  soruşturma neticeleninceye kadar şoför  personelimiz açığa alınmıştır.


Kuruluşumuz tarafından yürütülen tüm hizmetler özelliklede toplu taşıma hizmeti sarasında vatanımız için can ve vücutlarını siper etmiş olan gazilerimizin hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanması ve hiç bir zorlukla karşılaşmamaları için azami gayret sarf edilmektedir. Verdiğimiz hizmetler sırasında vatandaşlarımızın incitilmesine hiç bir şekilde müsaade etmediğimiz gibi özellikle gazilerimiz konusunda hassas olduğumuz tüm kamu oyununun bildiği bir gerçektir.


Basında yer alan üzücü haberler üzerine araçlarımızda bulunan kamera kayıtları derhal temin edilerek incelenmiş olup gazilerimize yönelik basında yer alan olumsuz ifadelerin gerçeği yansıtmadığı görülmüştür. Ancak belirtildiği üzere hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır.


 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön