20 / 04 / 2024

EGOD kapılarını Alman yatırımcılara açacak!

EGOD kapılarını Alman yatırımcılara açacak!

Egeli otomotiv yan sanayicilerini çatısı altında toplayan Ege Otomotiv Derneği (EGOD), üyelerini Alman yatırımcılarla bir araya getirecek. EGOD, bu yıl da üyeleri ile Bremenli yatırımcılar arasındaki ikili görüşmeleri sağlayacak.




Egeli otomotiv yan sanayicilerini çatısı altında toplayan Ege Otomotiv Derneği (EGOD), üyelerini Alman yatırımcılarla bir araya getirecek. Geçen yılda Almanya'nın Bremen kentinden gelen yatırımcı işadamları ile üyelerini buluşturan EGOD, bu yıl da üyeleri ile Bremenli yatırımcılar arasındaki ikili görüşmeleri sağlayacak. Alman yatırımcılara  İzmir  ve Ege Bölgesi'nde özellikle otomotiv sektöründeki yatırım fırsatlarını anlatacak olan EGOD, Almanya'da satışa çıkarılan firmaların satın alınması ya da ortaklığı konusunda da görüşmeler yapacak. EGOD'un üyesi olduğu Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyesi işadamlarının da katılacağı görüşmelerde önemli iş bağlantılarına imza atılması bekleniyor. 


Yatırım avantajları

Bremen'den gelen yatırımcı işadamları ile üyelerini 22 Ekim Çarşamba günü Swissotel Büyük Efes'te buluşturacaklarını dile getiren EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, işbirliği imkanlarını değerlendireceklerini ve otomotiv sektöründe ortak yatırım olanaklarını araştıracaklarını söyledi. İduğ, "Bremen heyetinde farklı sektörlerden yatırımcı işadamları yer alacak. Biz otomotiv sektöründeki firma temsilcileri ile üyelerimizi bir araya getireceğiz. Bu buluşmanın otomotivde yeni yatırımların önünü açacağına inanıyorum. Ben kendi sektörüm açısından bu bölgede otomotiv yatırımının artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Ege, limanlar sayesinde Türkiye'nin yeni otomotiv üssü olma potansiyeline sahip Alman otomotiv yatırımcılarına bu avantajımızı anlatacağız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön