25 / 04 / 2024

Ekim Alptekin kimdir?

Ekim Alptekin kimdir?

EA Group Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin kimdir? Türk inşaat sektörünün genç patronlarından olan Ekim Alptekin, EA İnşaat’ı ne zaman kurdu? İşte Ekim Alptekin'in biyografisi...



Ekim Alptekin kimdir?

Ekim Alptekin, 1977 yılı  Ankara  doğumlu. Utrecht Üniversitesi'nde hukuk ve ekonomi öğrenimini tamamlayan Ekim Alptekin bugün, EA Group Yönetim Kurulu Başkanı. 


Ayrıca ABD’de jet motoru üreten Eclipse’nin kurucu ortağı olan 

Ekim Alptekin, Türk Amerikan Ticaret Odası olarak T.C. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneğinin (TABA) Genel Başkanıdır.


TABA ihracatı arttırmak ve Türk-Amerikan ticari ortaklığını güçlendirmek için çalışmalar yapmaktadır. Alptekin, Arnavutluk Fahri Konsolosluğu yanısıra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) altında faaliyet gösteren Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda 2012 yılında Türk Amerikan Cemiyeti tarafından Genç Toplum Lideri seçilen Ekim Alptekin, 2013 yılında Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’ne seçilen isimler arasında yer alıyor.


Alptekin; İngilizce, Hollandaca, Fransızca ve Almanca  dillerini biliyor.


K. Ekim Alptekin, Eclipse Aerospace Inc. ve EA Havacılık A.Ş. dahil olmak üzere havacılık, inşaat (EA Gayrimenkul Geliştirme Inşaat Yatırım A.Ş.) ve turizm (OneColony A.Ş.) alanlarında faaliyet gösteren birçok şirketin kurucusu ve ortağıdır. 


Alptekin, 2008 yılında yeniden yapılandırılan ABD'li hafif jet üreticisi Eclipse Aerospace Inc. şirketini satın alınmak için EA Havacılık A.Ş.'yi kurmuş ve EA Group’un temellerini atmıştır. Merkezi Albuquerque, New Mexico'da bulunan Eclipse Aerospace Inc.'in kurucu ortağı olarak havacılık sektörüne giren EA Havacılık A.Ş., Amerika da ilk uçak sanayi yatırımı yapan Türk şirketi olma unvanını taşıyor. EA Havacılık, Eclipse Aerospace Inc. ortaklık yapısı içindeki yeri yanı sıra hafif jet sektöründe devrim yaratan Eclipse 500 uçağının Avrupa, Rusya, Türkiye ve Orta Doğu'yu kapsayan geniş bir coğrafyada satış temsilciliğini üstleniyor. Ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kurduğu Avrupa'nın ilk Eclipse Aerospace Platin Servis Merkezi ile Eclipse 500 sahiplerine, bakım, onarım ve geliştirme hizmetleri sunuyor.


Alptekin, havacılık sektörüne yaptığı yatırımın ardından, 2011 yılında kurulan EA İnşaat şirketiyle İstanbul gayrimenkul sektörüne Kartal Kule ve Beykonak Evleri projeleriyle giriş yaptı. EA İnşaat, "International Property Awards" tarafından “Avrupa'nın En İyi Mimari Projesi Ödülü”ne layık görülen "Kartal Kule" projesini geliştirmiştir. 


EA Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yatırım Anonim Şirketi, 1 Temmuz 2011 günü kuruldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ekim Alptekin, Başkan Yardımcısı Murat Öztezel, Yönetim Kurulu Üyesi ise Hakan Gümüş olarak belirlendi. 




Kartalkule'den sonra Ekim Alptekin inşaatta yeni projeler gerçekleştirecek!



Geri Dön