24 / 04 / 2024

Ekinci İnşaat Mersin'de 100 milyon TL'lik yatırım hedefliyor!

Ekinci İnşaat Mersin'de 100 milyon TL'lik yatırım hedefliyor!

İnşaat sektöründe Mersin'in önde gelen firmaları arasında yer alan Ekinci İnşaat, bu yıl pek çok yeniliğe imza atmayı planladığı projeleri için 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım hedefliyor.



Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de 33 senedir aralıksız yap-sat sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, hiç ara vermeden proje üreten ender firmalardan olduklarını dile getirdi. Sektöre adım attıklarında tek blokluk projeler üretirken, 1994'te site inşaatlarına ağırlık verdiklerini anlatan Ekinci, sosyal donatıları olan ilk siteleri yapan firmalardan biri olduklarını vurguladı. Ekinci, bu yıl yaptıkları projelerin maliyetinin 100 milyon lirayı bulacağını kaydetti. 


TEMELDE SATILIYOR 

Ekinci, yaptıkları projelerin yıllar içerisinde değer kazandığının altını çizerken, dört yıl önce alınan bir dairenin değerinin bugün yüzde 100 arttığına işaret etti. Daha temel atılmada satış yapabildiklerinin altını çizen Ekinci, "Bu güveni verdik. Kendimizi bu anlamda sürekli geliştiriyoruz. Ekinci İnşaat, yaptığı projelerde hem Mersin'de hem bölgede hem de inşaat sektöründe çok ciddi kazanımlara imza attı ve atmaya devam ediyor" dedi. Bu yıl yine ara vermeden projelerine devam ettiklerini ifade eden Ekinci, üniversite civarında yeni bir yatırıma başladıklarını kaydetti. Mersin'de ilk defa yapılacak loft projelerinin olduğunu aktaran Ekinci, "Akademi Konsept ismini verdiğimiz projede konutlar 1+1 ve 6 metre yüksekliğinde dubleks olacak. Elit kesimin kullanabileceği bir site tasarladık. Toplam 17 bin metrekare alan üzerine 3 bloktan oluşacak. Yaklaşık 100 daire için sosyal donatılar, alışveriş merkezi yapılacak. Bölgede örneği yok. Bir yıl sonra projeyi bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


GENİŞ TERASLAR 

Aynı bölgede 2016 yılında dört projeye daha başlayacaklarını kaydeden Ekinci, "Bunun yanı sıra Novita Teras projesi devam ediyor. Projeyi aralık ayında bitirmeyi planlıyoruz. Bu projemizde bahçe ve teras keyfini yaşatmayı hedefledik. Akdeniz iklimine uygun bir site olacak. Çok geniş teraslar yapıyoruz. İnsanların rahat vakit geçirebilecekleri bir alan ve sosyal donatıları olacak. Hayvanat bahçesi, hobi bahçesi olacak. İki blok ve 100 daireden oluşacak" şeklinde konuştu. 


SOSYAL ALANLAR


Ayrıca Mersin merkezde Global ismini verdikleri bir iş merkezi projelerinin de olduğunu aktaran Ekinci şunları söyledi: İş merkezi olarak da yine ilklerin yer alacağı bir proje olacak. Yaklaşık 40 ofis olacak. Ofislerin yanı sıra toplantı salonları ve ortak alanların yer alacağı 25 katlı bir bina olacak. Sadece iş merkeziyle sınırlı kalmayıp, çalışanların hem öğlen hem de akşam vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar bulunacak. Birinci derecede deprem bölgesine uygulanan bir sistemle temelleri atacağız. Bölgede ilk defa fore kazıklı temel atıyoruz.



Sabah


Geri Dön