18 / 04 / 2024

EKOkredi Yalıtım 123 binden fazla konutta yalıtım yaptı!

EKOkredi Yalıtım 123 binden fazla konutta yalıtım yaptı!

İZODER teknik danışmanlığında sunulan EKOkredi Yalıtım ile de bugüne kadar 123 bini aşkın konutun yalıtıldığını belirten Ertürk, böylelikle toplam 266 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu gerçekleştiğini kaydetti.



Şekerbank, 'EKOkredi' ile enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda önemli adımlar atıyor. Banka, bugüne kadar 87 bine yakın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdı.



Şekerbank, enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bu yöndeki çalışmalarını 2009 yılında 'EKOkredi' ürününde somutlaştırarak bu alanda önemli bir adım attı. Şekerbank Bireysel Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, EKOkredi'yi, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşullarıyla desteklemek amacıyla geliştirdiklerini söyledi. Ertürk, "EKOkredi'yi geliştirirken, Türkiye'nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemini dikkate aldık. EKOkredi ile binalarda enerji verimliliğinin artırılmasından rüzgar, su ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik dönüşüm projelerine, atık yönetimi yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede bireylerin yanı sıra çiftçi, esnaf ve işletmelerin enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse ediyoruz" diye konuştu. 


Ekonomiye katkı... 

EKOkredi ile 2009 yılından bu yana 732 milyon liranın üzerinde finansman desteği sağladıklarını ve 87 bine yakın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını belirten Ertürk, "79 bin bireysel ve 7 bin 900 KOBİ, esnaf ve çiftçi müşterimiz, EKOkredi'nin avantajlı finansman imkânından yararlanmıştır. EKOkredi ile yapılan enerji verimliliği yatırımlarıyla bugüne kadar 26 milyar kilowatt-saat enerji tasarrufu elde edilmiş; toplamda 5,5 milyon ton C02 salımı engellenmiştir. Böylece hem doğal kaynaklarımızın korunmasına hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlanmıştır" dedi. 


123 bin konut 

İZODER teknik danışmanlığında sunulan EKOkredi Yalıtım ile de bugüne kadar 123 bini aşkın konutun yalıtıldığını belirten Ertürk, böylelikle toplam 266 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu gerçekleştiğini kaydetti. EKOkredi ile farklı istek ve ihtiyaçlara göre segment bazında özel imkanlar sunduklarını hatırlatan Ertürk, şunları söyledi: 

 

"Apartman ve site yönetimlerine özel Türkiye'nin tek kredisi olan EKOkredi kapsamında yapılacak ısı yalıtımı ile elektrik ve yakıt giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruf sağlayarak hem doğayı hem de boşa harcanan emeği koruyoruz. EKOkredi Yalıtım'ı, sıfır faiz ve masrafsız kredi seçenekleriyle sunuyoruz. EKOkredi kapsamında, güneş enerjisi sistemleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji alanındaki yatırımları da destekliyoruz. Bu kapsamda işletme sahiplerine 10 yıl vade ile birlikte ödemesiz dönem imkanı sunuyoruz. Müşterilerimize özel hazırladığımız esnek ödeme planlarına işletmelerin küçük ölçekli yatırımlarını da dahil ediyoruz." 


MODERN SULAMAYA CİDDİ DESTEK VAR... 

Ertürk, aynı zamanda tarımsal EKOkredi ile de çiftçi ailelere modern sulama projelerinin yüzde 100'ünü finanse etme imkanı sunduklarını ifade etti. Ertürk, "Böylelikle çiftçiler, seraların yalıtımı, özellikle jeotermal kaynaklarla ısıtılan sera yapımı, sulama kuyuları için güneş panellerinin kurulması ve su tasarrufu için modern sulama sistemleri gibi yatırımlarını 5 yıl vade, hasatta ödeme imkanı ve sabit faiz oranı ile gerçekleştirebiliyor. Üstelik sera ve güneş enerjisi için projenin toplam bedelinin yüzde 75'i kredilendirirken, sulama ekipmanları kredilerinde projenin tamamı finanse ediliyor" diye konuştu. 


2011 yılından itibaren yapı ruhsatı alan binalarda zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi'nin temini için de müşterilerine destek olduklarını belirten Ertürk, "Şubelerimizde sertifikalı yalıtım uzmanları bulunuyor. 71 il ve 10 0'e yakın merkez dışı ilçeye yayılmış şubelerimizde Enerji Kimlik Belgesi'nden yalıtıma, güneş enerjisinden doğal gaza geçişe, verimli aydınlatmadan verimli ısıtmaya tüm enerji verimliliği yatırımları için en uygun ve kaliteli hizmeti sunuyoruz" dedi.



Milliyet Ek


Geri Dön