23 / 04 / 2024

Ekonomideki büyüme faiz artırımına alan yaratabilir!

Ekonomideki büyüme faiz artırımına alan yaratabilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Michael Sounders, Londra'da düzenlenen bir toplantıda konuştu. Sounders, konomideki büyümenin faizlerin ılımlı şekilde artırılması için alan yaratacağını belirtti.



İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Michael Sounders, bu yıl büyüme ve enflasyonun Banka'nın iki ay önceki tahminlerinden daha yüksek olmasını beklediğini ve ekonomideki büyümenin faizlerin ılımlı şekilde artırılması için alan yaratacağını öngördüğünü söyledi.


Londra'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Sounders, Para Politikası Komitesi'nin gelecek toplantısında hangi yönde oy kullanacağı konusunda bir söz vermek istemediğini belirtirken, toplantıya kadar gelecek çok fazla veri olduğuna işaret etti.


Ancak Sounders, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının yarattığı belirsizliğe rağmen politika yapıcıların her şey netleşene kadar faizleri değiştirmeme yükümlülükleri olmadığını da vurguladı.


Konuşmasında TÜFE'nin bu yıl veya gelecek yılın başlarında yüzde 3 seviyesine ulaşmasının kendisi için sürpriz olmayacağını belirten Sounders, büyümenin de bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2 seviyesinde devam ettirilebileceğini ifade etti.




Dünya


Geri Dön