19 / 04 / 2024

Ekonominin lokomotifi yine inşaat sektörü olacak!

Ekonominin lokomotifi yine inşaat sektörü olacak!

Mersin İnşaat Sektörünün önde gelen firmalarından Akkoyuncu İnşaatın başarılı isimlerinden Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün 2016'da da ekonominin lokomotifi olacağını söyledi.



Akkoyuncu İnşaat adına açıklamasını sürdüren Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün ekonomiyi canlandıran ve hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi. Son 5 yıllık süreçte inşaat sektörünün patlama yaptığını belirten Akkoyuncu, yeni yaşam alanlarının açılması ile birlikte inşaat sektörünün ülke ekonomisinde lokomotif görevi üstlendiğini söyledi. 


KENT EKONOMİSİ DE BÜYÜYOR 

Sektörde yaşanan dinamizmin, hareketliliğin ve büyümenin Mersin ekonomisine de etki edeceğini belirten Akkoyuncu, "Emlak sektörü ülke genelinde gösterdiği büyümeyi, Mersin'de de göstermiştir. Özellikle yeni konut alanlarının açılması ile birlikte yatırımcı Mersin'de inşaat sektörünün büyümesi için proje ve planlarını yapmıştır. Dolaylı olarak sektörde yaşanan bu büyüme ile birlikte Mersin'in kazancı, kârı, istihdamı, kısaca diğer çalışma alanlarını da olumlu şekilde etkilenmiştir ve bundan sonraki süreçte de devam edecektir" dedi. 


KUZEYE VE BATIYA DOĞRU BÜYÜME DEVAM ETMELİ

Nüfus, ekonomik potansiyel ve coğrafi mevkii sebebiyle kentin hava kirliliği ve trafik meselesiyle karşı karşıya olduğunu birkez daha dile getiren Akkoyuncu, "Bu sebeplerden dolayı kent önceki yıllarda Kuzeye doğru bir büyüme gerçekleştirmiştir. Bu büyümenin bundan sonraki süreçte de batıya doğru gelişip büyümeye devam etmesi kaçınılmaz. Çünkü şehir merkezinde kentsel dönüşümün topyekün olması şimdilik imkansız gibi görünüyor. Şehir merkezinde yaşanan bu keşmekeşliğin sona ermesi, kentin kuzeye doğru büyükemisinin devam etmesi ile birlikte çözüme ulaşacaktır" şeklinde konuştu. 


Akdeniz Gerçek



Geri Dön