25 / 04 / 2024

Ekrem Çapkınoğlu: Trabzon'un altyapı ve ulaşım sorunu halledilsin!

Ekrem Çapkınoğlu: Trabzon'un altyapı ve ulaşım sorunu halledilsin!

Trabzon il Başkanı Ekrem Çapkınoğlu: " Trabzon 'u Avrupa'nın üç şehri arasına sokacağız diyorlar ama önce altyapı ve ulaşım sorununu halletsinler " açıklamasını yaptı.



Trabzon il Başkanı Ekrem Çapkınoğlu, parti il binasındaki basın toplantısında iktidar ve muhalefeti topa tuttu. Çapkınoğlu, Trabzon'un üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtirken, pek çok yatırımı komşu illere kaçırdığına vurgu yaptı. Çapkınoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKFnin Trabzon'da dört tane milletvekili var. Sonuçta bir şehrin bakansız olması handikaptır ama iktidar partisinin milletvekilleri nerede? Trabzon lojistik merkez olması gerekirken başka bir ile kaydırıldı. Bölge istinaf mahkemeleri Samsun'a kayıyor. Trabzon'un ihracatı da Samsun'a kayıyor. Trabzon Havalimanı büyütülecekti, Ordu-Giresun Havalimanı bitti. Rize yatırıma alındı ama biz ikinci pisti bile yapamadık. Trabzon Havalimanı arada ezilecek gibi görünüyor. Trabzon'a üvey evlat muamelesi yapılıyor. Trabzon için mevcut siyasi iktidarm vadettikleri vaatler nerede? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam, 'Trabzon'u Avrupa'nın gelişmiş üç kentinden biri haline getireceğiz.' diyor ama önce şehrin altyapısını ve ulaşım sorununu halletsinler. Trabzon şehri estetik görsellikten uzak. Bu belediye başkanı hiç mi yurtdışına çıkmadı. Hiç mi onların imar planından etkilenmedi? Söz konusu Trabzon ise gerisi teferruattır." 



TRABZON İLÇE HALİNE GETİRİLDİ ...


AKP iktidarının CHP ve MHP'si ile birlikte Trabzon'u bir ilçe haline getirdiğine dikkati çeken Çapkınoğlu, şu açıklamalara yer verdi: "Çare Trabzon halkı ve Trabzonlu vatandaşlarımızdır. Merkez Parti'ye destek versinler, sorunları çözmeye hazırız. Biz bu işe ülke meselesi ve Türk Milleti'nin geleceği için yola çıktık.Biz siyasete kendi menfaatimiz için değil, kemiz ve halkımızın menfaati için girdik, 'önce insan' sloganı ile yola çıkan partiyiz. Yürütmenin başında kim olduğu tartışılır hale geldi. Çare sizsiniz diyoruz milletimize. Denenmişler denendi. Mevcut siyasi konjonktürde her şey ortada. Bugün resmen Türkiye'de kurumlar artık çarpıtılmaya başlandı. Yasama, yürütme, yargı üç önemli organdan biridir ama yürütmenin şının kimin olduğu tartışılır hale geldi. Sonuçta Cumhurbaşkanı siyaset yaparak partisine oy istiyor. Sosyal adaleti sağlamak gibi düşüncemiz var. Ülkemizde açlık sının bin 500 TL civarında. Bizim asgari ücretin kesinlikle açlık sınırının altında olmaması gibi bir vaadimiz var. Biz bunu hortumları keserek sağlayacağız. Davutoğlu üniversitede iyi bir hocalık, rektörlük yapabilir."


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön