19 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: İzmir'de açılan şirket sayısı kapananları katladı!

Ekrem Demirtaş: İzmir'de açılan şirket sayısı kapananları katladı!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1 Eylül-30 Eylül 2014 tarihleri arasında İTO'ya 553 şirketin kayıt yaptırmasına karşılık, 206 firmanın kaydını sildirdiğini belirtti.




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1 Eylül-30 Eylül 2014 tarihleri arasında İTO'ya 553 şirketin kayıt yaptırmasına karşılık, 206 firmanın kaydını sildirdiğini belirtti. Demirtaş, "Yeni kayıt yaptıran firma sayısının kaydını sildirenlerden yüzde 168 daha fazla olması, ikiye katlaması, kent ekonomisindeki hareketi göstermesi açısından son derece sevindirici" dedi. En çok şirketin İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu'nda kurulduğunu belirten Demirtaş, "Diğer sektörlerle birlikte inşaatla ilgili kurulan firma sayısı 140'ı buluyor. Yani İzmir'de kurulan her 4 şirketten biri inşaat sektöründe" diye konuştu. 


Liderlik inşaatta

En fazla firmanın 90 firma ile İnşaat, Yapım ve Onarım Grubunda kurulduğunu belirten Demirtaş, bu sektörü 33 firma ile Restoran, Cafe ve Eğlence yerleri Grubu'nun, 22 firma ila Bilişim Grubu'nun, 18 firma ile Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu'nun ve 17 firma ile Mühendislik Grubu'nun izlediğini söyledi. Demirtaş, İzmir'de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön