27 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: İzmir'in EXPO benzeri organizasyonlara ihtiyacı var!

Ekrem Demirtaş: İzmir'in EXPO benzeri organizasyonlara ihtiyacı var!

İZTO Başkanı Demirtaş Kruvaziyer limanı ile ilgili "Mevcut limandaki hangarları versinler biz yaparız, terminal haline getiririz" açıklamasını yaptı. Demirtaş; "İzmir'in EXPO benzeri organizasyonlara ihtiyacı var" dedi...



'İzmir'in EXPO benzeri organizasyonlara ihtiyacı var 

İzmir'deki oda ve borsaların ortak toplantısında konuşan İZTO Başkanı Demirtaş Kruvaziyer limanı ile ilgili olarak "Mevcut limandaki hangarları versinler biz yaparız, terminal haline getiririz" dedi. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, eğitim kurumlarının kapatılması ve kredi kartı taksitlerine sınırlama getirilmesinin endişe yarattığını belirterek, "Daha kontrollü bir yaşama ve bir ekonomik düzene gidiyoruz" İzmir'de TOBB'a bağlı oda ve borsaların yönetim kurullları ortak toplantısı,  İzmir  Ticaret Odası'nda yapıldı. 


Toplantıya başkanlık eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ekonomide son dönemde piyasa ekonomisi kurallarının aleyhinde düzenlemeler yapılmaya başlandığını, kredi kartına taksitlere getirilmek istenen sınırlama ve dersanelerin kapatılması konularını bu çerçevede değerlendirdiklerini söyledi. Demirtaş, "Eğitim kurumlarını yaptırımlarla kapatmak bana demokratik gelmiyor. Daha kontrollü bir yaşama ve bir ekonomik düzene gidiyoruz. Piyasa ekonomisi felsefesi içinde olmamız gerekirken bu olayları yorumlamakta zorluk çekiyoruz" dedi. İZTO Başkanı Demirtaş de İzmir'in kruvaziyer turizmde 2 milyon turist hedefine ulaşması için İzmir'den direkt uçuşların başlaması ve terminallerin yapılması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "Mevcut limandaki hangarları versinler biz yaparız, terminal haline getiririz. Parmak iskelelerin de yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı 'Ben yapayım' diyor, biz de yaparız, sorun değil. MSC ve Costa'dan isteriz yaparlar. Ama buradaki sorun bir yol, bir çizgi belirleyemememiz" dedi.Toplantıda sütte KDVnin yüzde l'e indirilmesi, İran üzümünün Türk üzümü gibi ihraç edilmesinin önüne geçilmesi gibi konularda ortak girişimde bulunulmasına karar verildi.Torbalı Ticaret Odası'nın önerdiği Yazıbaşı beldesinde bulunan fabrikalara ait bazı arazilerin tarım alanı vasfından çıkarılarak imara açılması konusundaki teklifinde mutabakata varılamadı. İZTO Başkanı Demirtaş, zengin tarım arazileri üzerinde kurulu bulunan sanayi tesislerinin OSB'lere taşınması gerektiğini ifade etti.


Hürses Gazetesi


Geri Dön