24 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: Üçyol-Üçkuyular İzmir'in en önemli projelerinden!

Ekrem Demirtaş: Üçyol-Üçkuyular İzmir'in en önemli projelerinden!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Üçyol-Üçkuyular metrosunun İzmir'in en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti



İzmir Barosu ve  İzmir  Ticaret Odası (İZTO), İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Kamu İhale Kurumunun Üçyol-Üçkuyular metro ihalesinin iptal kararına karşı açacağı davaya müdahil olma kararı aldı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metronun İzmir'in en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Üçyol-Üçkuyular metro güzergahında ticari yaşamının durduğuna dikkati çeken Demirtaş, "Metronun tamamlanması üyelerimizin lehine olacağından İzmir Büyükşehir Belediyesinin açacağı davaya kurumumuz müdahil olma kararı aldı" dedi.

Bölgedeki trafiğin tamamen durduğunu, yolun kapatıldığını ifade eden Ekrem Demirtaş, metro projesinin tamamlanmasının İzmir'in ticari hayatını olumlu etkileyeceğini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin idari mahkemeye açacağı davada, "metro çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle İZTO üyelerinin yaşadığı sıkıntıyı" anlatacaklarını söyleyen Ekrem Demirtaş, "Davaya müdahil olma kararımızla metro konusunda İzmir'in tavrını yargı organlarına göstermek istedik" diye konuştu.

-SÖKMEN: "METRO KABAK TADI VERDİ"-
İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen de davaya müdahil olma kararı verdiklerini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da baronun kararını içtenlikle karşıladığını söyledi.

Kamu İhale Kurumunun Üçyol- Üçkuyular metro ihalesini iptal kararı konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Sökmen, şunları kaydetti:

"Metro olayı kabak tadı verdi. 3 ihaleden sonra artık İzmirlilerin çok uzun vaktini aldı. Bölgedeki insanlar için de tehlikeli hale geldi. Esnafın da hali perişan. Biz bütün İzmir'in savunucusuyuz. Haklının yanında yer alacağız. Bu davaya müdahil olmak demek, İzmir Büyükşehir Belediyesine destek vermek, güç vermek demek. Bir an önce yürütmeyi durdurma kararı verilmesini talep ediyoruz.

Yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa ihaleyi alan firma inşaatı sürdürecek. İzmir halkının beklediği, metronun bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Kurumun kesin iptal kararını İzmir Büyükşehir Belediyesine tebliğinin ardından belediye 60 gün içinde konuyu idari yargıya götürecek ve biz de belediyenin yanında yer alacağız."
AA


Geri Dön