26 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş'tan Körfez Geçiş Projesi hakkından çağrı!

Ekrem Demirtaş'tan Körfez Geçiş Projesi hakkından çağrı!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Başbakan Yıldırım’a Körfez Geçiş Projesi hakkında çağrı yaptı. Demirtaş İzmir körfez geçişi projesi kapsamında deniz ortasına inşa edilecek adanın plaj olarak da kullanılmasını önerdi.



İTO Başkanı Demirtaş,  İzmir  Körfez Geçiş Projesi planlarında yer alan, körfez ortasında oluşturulacak ada projesine farklı bir öneride bulundu. Yüzülebilir körfez için çalışmalar bir yandan sürdürülürken, ada etrafının İzmir plajı olarak değerlendirilebileceği önerisinde bulunarak, “Adanın ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü geçmişte var olan İzmir plajlarını orada yapabiliriz Yazlığı olmayanlar bu adanın plajlarında denize girebilir” dedi.


TALEPLERİ YİNELİYORUZ


İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattında da çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin bitmesi, İzmir ekonomisine önemli katkı yapacak. İzmir-Antalya ve İzmir’i Avrupa’ya bağlayacak İzmir-Çanakkale arasının otoyol olarak yenilenmesini ve Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de bekliyoruz. Ayrıca havayolu ile İzmir’den yurtdışına doğrudan ana merkezlere uçulması talebimizi de yineliyoruz.



Gazete Yenigün


Geri Dön