19 / 03 / 2024

Ekşioğlu Kartal projesinde ilk adım atıldı!

Ekşioğlu Kartal projesinde ilk adım atıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde İstanbul ve Türkiye için örnek bir başarı hikâyesinin altına imza atan Kartal Belediyesi, 'Dönüşümde Kartal Modeli' ile çalışmalarına devam ediyor.



Kartal Belediyesi’nin depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların depremlerde can ve mal kaybına neden olmaması için uyguladığı “Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi” çerçevesinde konutlar hızla yenilenmeye devam ediyor. Kartal'da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez Atalar Mahallesi Ata Sokak’ta 7 bin 558 metrekarelik bir alanda yer alan Erdemirler Sitesi ve Denizkent Sitesi’ne bağlı 8 binanın yıkımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yıkım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz, 15 Temmuz demokrasiye saldırı girişimi ile ilgili 22 Temmuz Cuma günü olağanüstü Meclis Gündemi Toplantısı’nın gerçekleşeceğini ve demokrasiye sahip çıkmak adına bir karar alacaklarını söyledi.


Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ile Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, yüklenici firma yetkilileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği yıkım töreninde Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi. 


Ekşioğlu Kartal projesinde ilk adım atıldı!


Sayın Bakana söyleyeceğimizi bugün sizlere söylüyorum ‘Yasal olarak ne kadar daire varsa, o kadar otopark olmalı”

Sokaklardaki araba parklarının kaldırılmasıyla İstanbul’daki trafik sorununun büyük oranda çözüleceğini söyleyen Başkan Altınok Öz: “Ben her iki site sakinlerini de kutluyorum.  Yarın Bakana söyleyeceğimizi bugün sizlere söylüyorum Yasal olarak ne kadar daire varsa o kadar otopark olmalı ve bu paraya dönmemelidir. Dolayısı ile şu sokaklardaki arabaları kaldıralım. Sokaklarda araba parklarını kaldırırsak İstanbul’da trafik sorurunu büyük oranda çözmüş oluruz. Projemizin insanlara mutluluk getirmesini, kaza bela olmamasını, iş güvenliği içinde olmasını diliyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.



Ekşioğlu Kartal projesinde ilk adım atıldı!


“Hangi düşüncede, hangi inançta olursanız olun demokrasiye sahip çıkın”

Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Tekrar tekrar şunu belirtmekte fayda görüyorum: 1960’ı, 1971’i, 1980’i, aradaki postmodern darbeyi yaşamış biri olarak geçmiş olsun diyorum. Hangi düşüncede, hangi inançta olursanız olun demokrasiye sahip çıkın. Çevremizdeki vandallara izin vermeyelim, bunu bahane ederek şiddet gösterilerini ve toplumsal barışı yok edecek hiçbir davranışa da tolerans göstermeyelim, bu konuda uyarı yapmayı görev olarak görüyorum.” 


Ayrıca yıkım töreninde yüklenici firma yetkilileri ve kat malikleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediyesi’ne dönüşüme yönelik yaptıkları uygulamalarından dolayı teşekkür ettiler. 


Dönüşüm kapsamında yeni yapılacak olan binalar 17 katlı 3 bloktan oluşacak. 174 bağımsız bölümün yer alacağı sitede açık&kapalı yüzme havuzu, katlı kapalı otopark, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 


Ekşioğlu Kartal projesinde ilk adım atıldı!


Geri Dön