28 / 03 / 2024

Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!

Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!

Ekspertiz raporu için bankaya başvuruda bulunulması gerekiyor. Konut kredisi alabilmek için bazı belgelerin bankaya beyan edilmesi gerekiyor. Peki, Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar nelerdir?



Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!


Ekspertiz raporu;  varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporlarında gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı yer alıyor. Ekspertiz raporu için ilk önce banka başvurunda bulunmak gerektiği için bankalarda konut kredisi başvurusunda bulunmak için bankaya beyan edilmesi gereken bazı evraklar bulunuyor. Gerekli evraklar aşağıda yer alıyor;


* Nüfus cüzdanı forokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

* Gelir belgesi

* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)


Ekspertiz raporu yanlış ise iptali mümkün oluyor. Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor.


Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapabiliyor. Ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebiliyor.  Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyorlar. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.



Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön