25 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu başvurusu kredi ile konut alınmak istendiğinde yapılıyor. Çünkü kredi verecek olan tüm bankalar öncelikle ev için ekspertiz raporu istiyor. Buna göre bankalar kendini garantiye alıyor.



Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Konut ekspertiz raporunu bu konuda uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor. Ekspertiz raporunda bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Bu rapor banka için büyük önem taşıdığı gibi müşteri içinde büyük önem teşkil ediyor. Ekspertizin raporunda dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda yer alıyor;


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Alıncak evin istenen krediye uygun olup olmadığı ekspertiz çalışması neticesinde ortaya çıkıyor. Buna göre, satın alınacak evin talep edilen krediye uygunluğu evin değerinin belirlenmesiyle oluşuyor. Eksper hazırladığı raporu banlaya sunuyor. Peki, ekspertiz raporu kaç günde belli olur?


Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi tutarını belirliyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor Başvuru sonrası konut kredisi kullanma süresi herşey yolunda gider ve problem çıkmaz ise 5 ila 10 iş günü arasında  değişiyor.



Ekspertiz raporunu kim hazırlar?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com



Geri Dön