18 / 04 / 2024

Ekton İnşaat, lojistik alanında büyüme kararı aldı!

Ekton İnşaat, lojistik alanında büyüme kararı aldı!

Büyük çapta altyapı ve üst yapı projelerini gerçekleştiren Ekton İnşaat önümüzdeki dönemde lojistik alanındaki çalışmalarına ağırlık verecek. Firma bu kapsamda araç parkına 11 milyon TLlik ek yatırım yaptı....



İnşaat ve lojistik alanlarında 1995 yılından bu yana hizmet sunan Ekton İnşaat, lojistik faaliyetlerine hız verdi. Sahip oldukları geniş makine ve ekipman parklanyla büyük çaplı altyapı ve üstyapı projelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekton İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kahraman, önümüzdeki dönemde mevcut çalışma alanlarına ek olarak lojistik alanındaki çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Araç parkına yaptıkları 11 milyon TL'lik ilave yatırımla bu alanda güç kazandıklarını söyleyen Kahraman, 50 adet Mercedes Axor çekici ve 50 adet dorse aldıklarım açıkladı. Toros Tarım'dan yılda 2.5 milyon tona yakın kömürün taşındığına işaret eden Kahraman, "Bu bölgeden giden bir milyon ton kömürü biz taşımayı hedefliyoruz. Bunun yanında bölgemizde maden ve mermer faaliyetleri de artmış durumda. Çimento fabrikaları bulunuyor. Bölgenin çeşitli noktalanna kömür taşıyıp, karşı taşımalı olarak o bölgelerdeki madenleri de limanlara taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki dönem ağırlık kazanacak lojistik hizmetleri kapsamında, güçlü altyapıları ve farklı yüke farklı hizmetler verebilecek geniş araç filolanyla taşımacılık ve tedarik hizmetleri sunduklarını söyleyen Kahraman, şunlan söyledi: "Toros Tanm limanından alçıtaşı ihracatı yapıyoruz. Toros Tarım'a günde 600 ton kum temini 'firmamızın iş makineleri, kamyon ve TIR filolarıyla gerçekleştiriliyor. İskenderun Enerji Santrali'nin alçı yaşı ve sahasında yükleme yaparak Toros Limanı'ndaki gemilere ayda 20 bin ton alçıtaşı taşıması yapıyoruz. Tüm bunlarm yanında taş ve kum ocağı işletmeciliği ile atık depolama sahası işletmeciliği de yapıyoruz."

"Önemli referanslara sahibiz"
Bugüne kadar gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi veren Erol Kahraman, Toros Tarım ve İSKEN Termik Santrali'nde devam eden projeleri bulunduğunu aktardı. Beton santralı ve barajlarla da ilgili çalıştıklarını söyleyen Kahraman, "İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin lanfill sızdırma havuzu inşaatı ile Yumurtalık ilçesi Akdeniz Mahallesi kanalizasyon ve biyolojik arıtma inşaatını tamamladık. Bunun yanında Ayaş Enerji Üretim'in santral sahası tesviyesi, depolama sahalarının zemin güçlendirme ve dere ıslahı işlerini yürüttük. Şehrin muhtelif cadde ve sokaklarına parke taşı, yağmur oluğu ve bordur taşı döşemesini yaptığımız belediyeler arasında ise Ceyhan, Tarsus ve Payas yer alıyor. Yozgat Belediyesine de yağmur suyu toplama ve deşarj hattı yapım işini tamamladık. Geniş bir hizmet alanına ve önemli referanslara sahibiz" dedi.

"Yeni yatırımlara hizmet sunacağız" Türkiye'deki gelişme trendine uygun olarak altyapı konusunda tecrübeli bir ekip ve güçlü iş makineleri desteğiyle önemli projelere imza attıklarına vurgu yapan Erol Kahraman, içme suyumanlan ile ilgili hizmetleri hızlı ve güvenli bir şekilde yerine getirdiklerini belirtti. Bu hizmetleri gelişmiş teknolojik imkânlar ile iş ve işçi güvenliğine önem vererek yerine getirdiklerinin altını çizen Kahraman, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Anahtar teslimi olarak projelendirilen kenüerin içme suyu ve kanalizasyon sistemlerinde, uygulama aşamasmda kullanılan tüm malzemelerin teminini, kanal açma ve bordama işlemini başanyla gerçekleştiriyoruz. Atık sorununu çözüyoruz. Her türlü amaca yönelik arıtma sistemlerinin dizaynı, üretilmesi, projelendirilmesi, uygulanması gibi birçok aşamanın bir bütün olarak aynı çatı altında toplandığı bir firmayız. Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok önemli enerji yatırımları yapılacak. Bu yatırımlarda inşaat ve liman yapılarında bazı işleri üstlenmeyi düşünüyoruz."

"47 öğrenciye eğitim bursu verdik"
2009 Kurumlar Vergisi rekortmenleri sıralamasında Ceyhan'da ikinci,  Adana  genelinde ise 13'üncü sırada yer aldıklarına işaret eden Erol Kahraman, kurumsal bir şirket olarak çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtti. Sosyal sorumluluk konusuna da önem verdiklerini dile getiren Kahraman, Ceyhan'da arsası dâhil, her şeyiyle 100 kişilik bir yüksek öğrenim yurdu yaptıklarını açıkladı. Kahraman, yurdun yanı sıra, ağırlıklı olarak yöresel olarak verdikleri eğitim bursları kapsamında da 47 öğrenciyi okuttuklarını aktardı.
Dünya

 


Geri Dön