19 / 04 / 2024

El Maktum Bodrum'a el attı

El Maktum Bodrum'a el attı

Bodrum Güllük'te 6 milyar dolara kurulacak dev şehire El Maktum da % 40 ortak oldu



İstanbul İETT arazisindeki projesi mahkeme sürecine takılan Dubai Şeyhi El Maktum, Türkiye'de şansını Dubai'de Emaar'dan sonra ikinci büyük gayrimenkul grubu olan Damac Properties'e ortak olarak deneyecek. Maktum, 6 milyar dolar yatırımla Bodrum Güllük Koyu sahilini baştan sona otel, rezidans, AVM ve marinayla donatmaya hazırlanan gruba yüzde 40 ortak oldu

Sama Dubai şirketiyle İstanbul'da İETT arsasında gerçekleştirmeyi planladığı projesi açılan davalarla mahkeme sürecine takılan Dubai Şeyhi El Maktum, Türkiye'de yatırımın formülünü, rakibine ortak olmakta buldu. Maktum, Dubai'de hissedarı olduğu Emaar'dan sonra 45 milyar dolarlık portföyü ile en büyük ikinci gayrimenkul şirketi olan Damac Properties'e de yüzde 40 ortak oldu. Ortadoğu'nun özel sektördeki en büyük grubu olarak belirtilen Damac Grubu ise, Bodrum'da 6 milyar dolar yatırımla ilk yatırımını başlatıyor. Proje, Bodrum Güllük Koyu'nun sahilini baştan sona kaplayacak. Bu amaçla bölgede 1 milyon 500 bin metrekarelik bir arazi Vakıflar'dan 500 milyon dolara satın alındı.

İlk etabı 2 yılda yapılacak

Tamamı 5-7 yıl içinde tamamlanıp etap etap satılması planlanan projenin ilk etabı ise 2009'da başlanıp 2011 yılında tamamlanacak. Grubun Türkiye Temsilcisi Debba şirketinin ortaklarından Cenk Fis Ünlüçerçi, “Damac Grubu, Türkiye'de Damak LTD şirketi ile birlikte ortak hareket ediyor. Arazi dışında tüm yatırım finansmanı Damac Properties tarafindan karşılanıyor. Proje için yaklaşık 1.5 milyar dolar özvarlık kullanılması planlanıyor. Dubai Şeyhi El Maktum ise gruba yüzde 40 ortak olarak projede de hak sahibi olacak” diye konuştu. Projede bina tiplerine göre metrekare satış fiyatının 1.500 ile 4.500 dolar arasında olacağını söyleyen Ünlüçerçi, toplam satılabilir alanın 1.100.000 metrekare civarında olmasının planlandığını belirtti.

660 dönümde inşaat başladı

Bodrum'da planlama süreci devam eden projenin gerekli plan değişikliklerinin kısmen tamamlandığını belirten Ünlüçerçi, projede ilk bölüm olan 660 dönümde idari binaların ve misafirhanelerin inşaatının tamamlandığını kaydetti. Şu anda arazi üzerinde daha önceden bulunan 20 yatak ve 60 villanın yer aldığı bir otelin tamamen yenilenmekte olduğunu ifade eden Ünlüçerçi, projede ayrıca kurulacak SPA merkezleri için termal su sondajlarının bitirilip ruhsatlarının alındığını sözlerine ekledi.

Grubun İstanbul'da da rezidans inşaatı yapmak için görüşmelerini sürdürdüğünü belirten Ünlüçerçi, “Türkiye pazarına 2007 yılında giren Damac Properties, daha önce projelerinin satışı için MorePlus gibi bazı şirketlerle çalışmış, ancak Türkiye'deki planları uzun vadeli olunca, Türkiye'de tek temsilci olarak Debba'yı seçtiler” diye konuştu.

BâKİR GÜLLÜK KÖRFEZİ'NDE İKİNCİ BİR BODRUM İNŞA EDİLECEK

Proje için Güllük Körfezi'ndeki yeni liman yıkılacak. Havaalanına 4-5 km mesafedeki bu bölgede başka bir konut projesi bulunmuyor. Projenin bina inşaat alanının ise yaklaşık 830 bin metrekareyi bulması planlanıyor. Bir uydu tatil kenti olarak tasarlanan proje, golf sahalarına yakınlığı, içinde termal SPA'ların olması, atçılık, tracking, sörf gibi tüm spor dallarının yapılabilme imkanı vermesi, kendi marinası, hastane, okul, alışveriş merkezi ve limanına sahip olmasıyla Bodrum'daki en kapsamlı proje olma özelliği taşıyacak.

İki 5 yıldızlı otel bir özel hastane inşa edilecek

1.500 dönümlük arsada konumlanacak dev projede 5.800 villa ve 2008 apartman dairesi olacak.

Ayrıca proje kapsamında iki adet 5 yıldızlı otel bulunacak. Oteller için dünyanın en büyük otel zincirleriyle görüşmeler sürüyor.
Projede bir de özel donanımlı hastane bulunacak. Bu hastanenin Bodrum'un hastane ihtiyacını da karşılayacağı belirtiliyor.

Projede bir de dev alışveriş merkezi olacak. Henüz alışveriş merkezi yatırımının hangi şirket tarafından üstlenileceği açıklanmıyor.

Projede ayrıca çok özel bir restoran ve SPA merkezleri, spor alanları da bulunacak.

Başlı başına bir kent görüntüsü yaratacak projede ayrıca 240 yatlık marina ve cruise limanı da yer alacak.

20 ülkede faaliyet gösteriyor

Merkezi Dubai'de bulunan Damac Holding, faaliyetlerini 20 ülkede 8.500 çalışanı ile sürdürüyor. Grup şirketleri arasında Damac Gayrimenkul, Damac Yatırım, Damac Menkul Değerler, Damac Al Jezira Catering, Drarieh Trading, Alanwar Seramik Tesisleri, Alahlia Sigortacılık ve Alamana İnşaat Malzemeleri olmak üzere 8 şirket bulunuyor. Dubai ve Ortadoğu'nun yanı sıra Kuzey Afrika, Ürdün, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan ve Uzakdoğu'da toplam 20 ülkede rezidans, eğlence ve ticari yapılarda yeni projeler geliştiren grup, Dubai ve çevresinde halen 11 projenin satışını yürütüyor. Grubun CEO'su ise Hussain Sajwani...

Vatan

Geri Dön