29 / 03 / 2024

El Maktum, Boğaz'a 5 yıldızlı otel yapacak!

El Maktum, Boğaz'a 5 yıldızlı otel yapacak!

Türkiye'ye 2 milyar dolar ayıran El Maktum, Boğaz'a 5 yıldızlı otel yapacak ve Süreyya Plajı'ndaki Bakireler Tapınağı'nı canlandıracak



Levent'e Burgu Kuleleri dikemeyen El Maktum şansını denizde arayacak. Levent'teki İETT arazisine davalar nedeniyle Burgu Kuleleri dikemeyen Dubai Şeyhi El Maktum, bu kez Türkiye'ye denizden gelmeye hazırlanıyor. Dubai Şeyhi El Maktum'un girişimiyle Dubai'deki 7 emirlik dışında Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan kraliyet ailelerinin yurtdışındaki yatırımları desteklemek için kurulan Dubai Business Council, Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım hedefiyle giriyor.

TAPINAĞA RESTORAN YAPACAK

Dubai Business Council'ın Türk başkanı Süleyman Taşçı, Maltepe sahilindeki ünlü Süreyya Plajı'nı yeniden canlandıracaklarını söyledi. Maltepe Belediyesi de görüşmeleri doğruladı. Taşçı, "Yatırımı biz yapacağız, işletme belediyede olacak. Yine halk plajı olarak hizmet verecek. Eskiden plajın olduğu yerde Bakireler Tapınağı varmış, sonra yıkılmış. Biz denizin 50 metre içine tapınağı yapıp, burada 1 saatte 360 derece hareket eden 'dönen restoran' inşa edeceğiz" dedi. Boğaz'da 5 yıldızlı bir otel projesi düşündüklerini söyleyen Taşçı, "120 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz. Şu anda üç arazi için görüşmelerimiz sürüyor. Arazi alıp sıfırdan bir yatırım da yapabiliriz ya da mevcut bir 5 yıldızlı oteli de devralabiliriz. Görüşmeler son noktada. Ramazandan hemen sonra yatırıma başlayacağız" diye konuştu. Oteli Dubai'de de bulunan uluslararası lüks bir markanın işleteceğini söyleyen Taşçı, isim vermekten ise kaçındı. Havacılık, emlak ve enerji sektörlerinde de fırsat aradıklarını söyleyen Taşçı, şöyle devam etti: "VIP Jet adlı markayla özel jet taşımacılığına başlayacağız. İşadamlarına yurtiçi ve komşu ülkelere helikopter kiralama hizmeti vereceğiz. 'Heli Taksi' sistemini de Türkiye'ye taşımak istiyoruz."

FUTBOLCUYDU, DANIŞMAN OLDU

KRALİYET ailelerinin yatırımlarını yönlendiren Dubai Business Council, 20 milyar dolar yatırım kapasitesine sahip. Konseyin CEO'su Süleyman Taşçı, Türkiye temsilciliğini ise Faruk Keyvanklıoğlu yapıyor. Taşçı'nın fonun başına geçme hikayesi oldukça ilginç. Almanya'da Schalke 04 takımında futbol oynayan Taşçı, bir Dubai gezisinde takım antrenörü vasıtasıyla kraliyet ailesi ile tanışmış.
Kurduğu iyi ilişkiler onu CEO'luğa taşımış.

BURSASPOR'A MI TALİP?

Grubun yatırım yaptığı sektörler arasında futbol kulüplerinin de olduğunu söyleyen Taşçı, orta vadeli hedefleri arasında 1. ligden bir futbol kulübü satın almak da olduğunu söyledi. Taşçı, satın alacakları futbol kulübü ile Şampiyonlar Ligi'nde temsil edileceklerini kaydetti. Taşçı'nın sözleri akıllara Bursaspor'u getirdi.
Sabah/Dilek TAŞ


Geri Dön