19 / 04 / 2024

El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları!

El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları!

Medeni Kanun gereğince; Vasiyet, resmi şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl olmalı? El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları nelerdir?



El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları!

Medeni Kanun gereğince; Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. 


Resmi memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Vasiyete tanık katılabiliyor.


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor.


Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar.


Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu değildir. Peki, el yazılı vasiyetname geçerlilik şartları nelerdir?


El yazılı vasiyetname şartları

El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur.


El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir.


Vasiyetname tapuya nasıl tescil edilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön