26 / 04 / 2024

Elazığ 23 çözüm planıyla marka şehir olacak!

Elazığ 23 çözüm planıyla marka şehir olacak!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz, "23 çözüm planıyla Türkiye'nin marka şehirleri arasına girmesini hedefliyoruz." dedi. İşte Mücahit Yılmaz'ın açıklaması:



Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz, "23 çözüm planıyla Türkiye'nin marka şehirleri arasına girmesini hedefliyoruz." dedi. İşte Mücahit Yılmaz'ın açıklaması:


Son yıllarda gerek ekonomik, gerek sosyal, gerek kültürel yönden yapüan çalışmalar ile bölgesinde öne çıkan Elazığ'ın, 2015 yılında başlattığımız 23 çözüm planıyla Türkiye'nin marka şehirleri arasına girmesini hedefliyoruz. 


Ulaşımdan imara, kentsel dönüşümden bağlantı yollarına, çöpten enerji üretiminden Şorşor Deresi Islah Projesi'ne, Yeni Nazım İmar Planı'ndan üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım hizmetine uzanan birçok projemizi hayata geçirdik. ELBÜS Projesi, Harput Vadi Park Projesi ve resmi kurumların il dışına çıkartılması gibi geriye kalan birkaç projemize ilişkin çalışmalarımız ise devam ediyor. 


EBEGEM, il ekonomisinin gelişmesine katkı sağlıyor Bugüne kadar birçok uygarlığa beşiklik etmiş ve doğunun batıya açılan kapısı niteliğiyle ve 550 bin nüfusuyla bölgede önemli bir şehir haline gelen Elazığ, bölgede kendini hissettirir derecede büyük bir atılım ve değişim yaşayarak, çevre illere örnek oluşturuyor. Elazığ; tarihi eserleri, doğal güzellikleri, barajları, Hazar Gölü ve Buzluk Mağarası, inanç turizmi açısından önem taşıyan türbeleri, kaplıcalarıyla ve zengin folkloruyla Türkiye'nin turizm sektörüne katkıda bulunuyor. Turizm potansiyeline sahip şehrimizde, 4 bin yıllık tarihe sahip Harput'u kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi haline getirmeyi hedefledik. Bu amaçla, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunu (KUDEB)'i kurarak, çalışmalara başladık. 23 çözüm planımızla Elazığ'ın marka şehirler arasına girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) ile gençleri meslek sahibi yaptıktan sonra girişimcilik yeteneklerini geliştiren programlara tabi tutarak, özgüven kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Elazığ ekonomisinin gelişmesi için katkı sağlayan EBEGEM ile gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Harput'ta açılan El Emeği Göz Nuru Çarşısı ile kadınlara destek sağlayarak, onların el emeği ürünlerine burada ekonomik bir değer katarak, bütçelerine katkı sağlamaları için de çalışıyoruz. 


Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük dinlenme alanı olan ve 180 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Kültür Park, yurt genelindeki sayılı dinlenme tesisleri arasında yer alıyor. Kültür Park/yüzde 61.8 yeşil alan, yüzde 25 gezinti alanı ve yüzde 10 göletlerden oluşuyor. Ayrıca çöpten enerji üretme projemizle kent, hem çöpünü enerjiye dönüştürecek hem de 20 yü süresince üretilecek enerjiden yüzde 35 kazanım ve kira bedeli alacak. Proje ile 10 bin konutun enerji ihtiyacı karşılanacak. 


Dünya


Geri Dön