26 / 04 / 2024

Elazığ Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Elazığ Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kasım ayı toplantılarında gündemi tamamlayan Belediye Meclisi bu kez 2016 yılı bütçesini görüşmek için yeniden toplandı. Belediye Meclisi 2016 Mali yılı bütçesi 408 milyon 424 bin 609 TL olarak belirlendi.



Kasım ayı toplantılarında gündemi tamamlayan Belediye Meclisi bu kez 2016 yılı bütçesini görüşmek için yeniden toplandı. Belediye Meclisi 2016 Mali yılı bütçesi 408 milyon 424 bin 609 TL olarak belirlendi. Fen İşleri Müdürlüğünün 104 milyon 717 bin lirayla en yüksek ödeneği aldığı bütçede Muhtarlık İşleri Müdürlüğü 245 bin lira ile ez az ödenek ayrılan birim oldu.


Bütçe görüşmelerinde MHP’li Meclis üyesi Fahri Çınar söz alarak belediye kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığını söyledi.


MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz ise askıya çıkarılan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzenleme Planını meclis üyelerinin incelemesini tavsiye ettiği konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.


Eski Elazığ Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Behçet Susmaz Partisinin grubu adına konuştu. Susmaz İller Bankası arazisi üzerinde kurulan 27 Katlı yapılacak olan bina hakkında uyarışlarda bulundu. Susmaz konuşmasında şunları söyledi. “Bütçe Plan Toplantısında gündem dışı konuşma yaparak İmar ile ilgili iki konunun gündeme ele alınmasını istedik. Belediyemizin arka tarafında İller Bankası  tarafında plan tadilatı yapılarak inşaatı başlanan ait bir alanın İller Bankasına ait bir arsa üzerinde yaklaşık 12 bin metre kare alan üzerinde yapılan iki defa tadilata uğramış  buraya önce beş katlı emsal 0.90 bir yer sonra bir tadilat yapılarak burası 8 kata çıkarılmıştır. Önce Emsal 1.50 oluyor. Bilahare Bakanlık tarafından bu alan emsal 2,  27 kat, kat yüksekliği serbest olarak imara işleniyor. Bu şehrin tam ortasında Belediyenin arkasında h maks serbest emsal 2, bu imar planı değişiklik recantında bir hususu daha ifade edeyim. Diyor ki %50 ye kadar ticaret %50 konut alanı yapıla bilinir şartı da konulmuş. Yani konut alanı %50 nin üzerine çıkamaz diye bir şart konulmuştur. 12 bin metre kare alan üzerinde 27 katlı90 metreyüksekliğindeki binanın inşaatının harfiyatına başlanıldı. İnşaat alanında5 metresağ ve soldan, arkadan,10 metreönden çekiliyor. Şimdi dikkatinizi çekiyorum. 12 bin metre karelik bir alan da90 metreyüksekliğinde bina yapıyorsunuz. H maks serbest ve çekme mesafeleri çekme mesafeleri5 metreyandan ve arkadan10 metreönden isteyeceksiniz, 8 kat bina yapana da  aynı çekme mesafesi şartını koyacaksınız. Bu olur mu?  Peki bu %50 si konut alanı olan binanın sosyal donatı alanı nerede. Burada yaşayan insanlar nerede oturacak, nerede dinlenecek. Çocuklar nerede gezinecek. Şimdi burada şu denecek efendim Bakanlık yaptı bize gönderdi. Biz bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir itiraz dilekçesi verdiğimizde Elazığ Belediye bize gönderdiği yazıda şöyle deniyor. Biz Bakanlığın yazısına istinaden yapı ruhsatı düzenlenmiş deniliyor. Biz ne yapalım deniliyor. Bakınız arkadaşlar; Belediye müstakil özerk bir kurumdur. Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri seçimle gelirler. Belediye Başkanı Bakanlığın memuru değildir. Öyle talimat verecek su şu binayı yap, üç metre çek beş metre çek vatandaş bunu yapsa ne yaparsınız. Bu Elazığ için kötü bir emsal. İleride bunun sıkıntısını hep beraber çekeceğiz. Bazı vatandaşlar bu binayı emsal göstererek aynı hakkı kendilerine tanınmasını isteyecekler. Ne diyeceksiniz. Nasıl cevap vereceksiniz. Git Bakanlıktan sende yaptır getir diyeceksiniz. Belediyenin verdiği imar çapı da çok enteresan. Belediyenin verdiği imar çapı bütün çevresi beş kat. 5 katlı binaların olduğu yerde90 metreuzunluğunda 27 kat bina diktiriyorsunuz. Etüd Proje Müdürlüğü tarafından bu çapı Elazığ Belediyesi veriyor. Hem de altında 4 tane inşaat mühendisinin imzası var. Proje Belediye tarafından tasdik ediliyor” dedi    


Görüşmeler sonucunda Belediye Meclisi 2016 Mali yılı bütçesi 408 milyon 424 bin 609 TL tahmini gelirle kabul edildi.


Yeni Çağ Elazığ 


Geri Dön