26 / 04 / 2024

Elazığ Bosna Hersek Bulvarı'nda son durum!

Elazığ Bosna Hersek Bulvarı'nda son durum!

Elazığ Belediyesi’nce hayata geçirilen Bosna Hersek Bulvarı Peyzaj ve Altgeçit Projesi doğrultusunda alt geçit inşasına ilişkin çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor.





Elazığ Belediyesi’nce hayata geçirilen Bosna Hersek Bulvarı Peyzaj ve Altgeçit Projesi doğrultusunda alt geçit inşasına ilişkin çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. İnşaat tabelasına yerleştirilen ve işin kalan süresini yansıtan dijital geri sayım sayacında süre geriye akmaya devam ediyor


160 günde tamamlanması planlanan Bosna Hersek Bulvarı Buzluk Kavşağı Köprülü Alt Geçit inşa çalışmalarının tamamlanma süresi, dijital ekrana bugün itibariyle 147 gün olarak yansıdı.

Elazığ Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ve 655 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki bir alanda hayata geçirilecek proje çalışmaları kapsamında, Buzluk Kavşağı ile Hulusi Sayın Lisesi arasında çift yönlü alt geçit inşa çalışmaları ilerliyor.

60 FORE KAZIK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Proje doğrultusunda alt geçidin sağlam zemine oturtulması için çakılacak 813 adet fore kazıktan 60’ına ilişkin çalışmalar tamamlandı. Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında ise bir yandan inşaat alanında sıyırma kazı çalışmaları devam ederken, bir yandan da Telekom, TEDAŞ, doğalgaz, içmesuyu ve yağmursuyu deplase hattı çalışmaları sürdürülüyor.

Öte yandan çalışma alanı kapsamında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nce sürdürülen yağmur suyu hattı deplase çalışmaları da hızla ilerliyor. Bulvar üzerinde yağmursuyu hattı deplase çalışmaları kapsamında 2 adet yerinde dökme baca yapımı ile 104 metre uzunluğunda 2000’lik düz boru döşeme çalışmaları tamamlandı.

Bosna Hersek Bulvarı doğu kısmında sürdürülen çalışmalarla ise Hacıhayri Caddesi’nden gelen yağmursuyu hattına ilişkin 600’lük düz boru döşemesi yapılıyor. Çalışmalarla Çarşı Mahallesi yağmur suyu hattının, 2000’lik hat ile bağlantısı sağlanacak.

Projenin tamamlanmasıyla kent merkezindeki trafik yoğunluğu azalarak, araç seyir hızı artacak, yapılacak kapsamlı peyzaj çalışmalarıyla da cadde yepyeni bir kimlik kazanacak.




Elazığ Belediyesi



Geri Dön