23 / 04 / 2024

Elazığ Defterdarlığı'ndan 4 milyon 183 bin TL'ye satılık 2 adet arsa!

Elazığ Defterdarlığı'ndan 4 milyon 183 bin TL'ye satılık 2 adet arsa!

Elazığ İli Merkez İlçesi'nde yer alan 2 adet arsa Elazığ Defterdarlığı tarafından 12 Ağustos 2014 tarihinde saat 09:15 ile 09:45 arasında ihaleye çıkıyor..



Elazığ Defterdarlığı Elazığ İli Merkez İlçesinde yer alan 2 adet arsayı 4 milyon 183 bin TL bedelle satıyor. Devlet Kanunun 45'inci maddesi gereğince kapalı teklif usulüyle yapılacak olan ihale 12 Ağustos tarihinde yapılacak.


Geçici teminat bedelleri 663 bin TL ve 591 bin TL olan arsaların biri Harput Mahallesi'nde yer alırken, diğeri de Sürsürü Mahallesi'nde bulunuyor. Satışa çıkan arsa niteliğindeki taşınmazların satışı saat 09:15 ve 09:45'de yapılacak.


Hazine Hissesi: Tam


Kıymeti: 4.183.000 TL


Adresi: Elazığ Hükümet Konağı 2.Kat Milli Emlak Müdürlüğü Makam odası


Satış günü: 12/08/2014 09:15 ve 09:45


1 - Yukarıda tapu bilgileri yazılı 2 Adet taşınmazın satış ihalesi, karşılarında belirtilen tarih ve saatte Elazığ Hükümet Konağı 2. Kat Milli Emlak Müdürlüğü Makam odasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır.

2 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

-  Geçici teminatı yatırmaları; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: 1) Tedavüldeki Türk Parası, 2) Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, 3) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler), 4) Taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)

- Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi vermeleri,

- Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

- Gerçek kişilerin T C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini vermeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

3 - Hazine taşınmazlarının satışı KDV'den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Satış bedelinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL'yi geçmesi halinde satış bedeli taksitle ödenebilir. Satış bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir.

4 - Taşınmaz satış ve Taşınmaz kiralama ihalelerinde doğacak her türlü vergi, resim, harç alıcıya/kiracıya aittir.

5 - İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Elazığ Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.

6 - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

8 - İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr ve www.elazigdefterdarligi.gov.tr adresinden görülebilir.

İlan olunur.


İlanın tam metni için tıklayın



Geri Dön