19 / 04 / 2024

Elazığ deprem konutları, Ramazan Bayramı'na yetişecek

Elazığ deprem konutları, Ramazan Bayramı'na yetişecek

TOKİ Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan konutların yerine yapılacak konutlarda temel atma aşamasına geldi



TOKİ, mart ayı başında Elazığ'da yaşanan ve 42 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişinin de yaralandığı depremde yıkılan konutların yerine yapılacak konutlarda temel atma aşamasına geldi.
 
Yaklaşık 1 aylık sürede konutların ihalesini tamamlayan İdare, bu ay sonunda yer teslimi yapmayı planlıyor.  TOKİ  Başkanı Bayraktar, 1474 konutun ihalesinin tamamlandığını, nisan sonunda yer tesliminin yapılacağını belirterek, Ramazan Bayramı'na kadar da hak sahiplerine teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Konut sayısının daha sonra artabileceğini dile getiren Bayraktar, "Maliyetler de belli oldu. Bunlar afet konutu olduğu için 2 yılı ödemesiz 20 yıl eşit taksitlerle hak sahiplerine satılacak. Biz maliyetleri Başbakan Erdoğan'a sunacağız. Hangi fiyatı uygun görürse o fiyattan satacağız. Afet konutu olduğu için bir miktar sübvansiyon söz konusu olabilir." dedi. Depremde konutları yıkılanlar isterlerse TOKİ'nin yaptığı konutlardan alacaklar, isterlerse kendi evlerini yapmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından destek sağlanacak. Afetzedeler için yapılacak konutlar 120 metrekare büyüklükte olacak. Köylerde yapılacak konutların altında yine 120 metrekare büyüklüğünde ahır bulunacak. İlçe merkezlerinde yapılacak konutlar ise zemin hariç en fazla 5 katlı olacak. TOKİ, deprem konutlarıyla birlikte, bölgede şimdilik 2 ilköğretim okulu, 2 cami, 2 şadırvan ve çevre düzenleme işleri de yapacak.
Zaman

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ: Elazığ deprem konutları Ramazan Bayramı'nda teslim 
TOKİ Başkanı, Elazığ'daki depremde yıkılan konutlarda temel atma aşamasına gelindiğini, konutların Ramazan Bayramı'nda teslim edileceğini söyledi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), mart ayı başında Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan konutların yerine yapılacak konutlarda temel atma aşamasına geldi. Yaklaşık 1 aylık sürede konutların ihalesini tamamlayan idare, bu ay sonunda yer teslimi yapmayı planlıyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 1.474 konutun ihalesinin tamamlandığını, nisan sonunda yer tesliminin yapılacağını belirterek, Ramazan Bayramı'na kadar da hak sahiplerine teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Konut sayısının daha sonra artabileceğini belirten Bayraktar  "Maliyetler de belli oldu. Bunlar afet konutu olduğu için 2 yılı ödemesiz 20 yıl eşit taksitlerle hak sahiplerine satılacak. Biz maliyetleri Başbakan Erdoğan'a sunacağız. Hangi fiyatı uygun görürse o fiyattan satacağız. Afet konutu olduğu için bir miktar sübvansiyon söz konusu olabilir" dedi.

120 METREKARE OLACAK
Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, depremde konutları yıkılanlar isterlerse TOKİ'nin yaptığı konutlardan alacaklar, isterlerse kendi evlerini yapmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından destek sağlanacak. Afetzedeler için yapılacak konutlar 120 metrekare büyüklükte olacak. Köylerde yapılacak konutların altında yine 120 metrekare büyüklüğünde ahır bulunacak.

Ali Sami Yen ihalesi bugün yapılıyor
Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının bugün yapılacak satış ihalesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bayraktar, stadın arsasının üçte birinde park yapılacağını, Mecidiyeköy'ün rahatlatılacağını belirtti. Ali Sami Yen'in arazisinin büyüklüğünün 34 dönüm olduğunu, 10 dönümden fazlasına yeşil alan, park yapılacağını hatırlatan Bayraktar "İstanbul halkı bize teşekkür edecek. Mevcut hali orada bıraksak daha mı iyiydi? Orayı rahatlatacağız" dedi. Devletin kendi yarattığı imkanlarla Seyrantepe'de Türkiye'nin en modern ve en büyük spor kompleksini yaptırdığını belirten Bayraktar,  buraya harcanacak paranın 400 milyon liranın üzerine çıkacağına söyledi.
Star

Depremevleri bayrama hazır
Toplu Konut İdaresi, Elazığ depreminde yıkılan konutların yerine ilk aşamada yapılacak 1474 konutun ihalesini tamamladı

NİSAN SONUNDA YER TESLİMİ
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 8 Mart tarihinde Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan konutların yerine yapılacak konutlarda temel atma aşamasına geldi. 1 aylık sürede konutların ihalesini tamamlayan TOKİ, bu ay sonunda yer teslimi yapmayı planlıyor.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 1474 konutun ihalesinin tamamlandığını, nisan sonunda yer tesliminin yapılacağını belirterek, 9 Eylül'de başlayacak Ramazan Bayramı'na kadar da hak sahiplerine teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

2 YIL ÖDEMESİZ 20 YIL TAKSİT
Konut sayısının daha sonra artabileceğini belirten Bayraktar şöyle devam etti: "Maliyetler de belli oldu. Bunlar afet konutu olduğu için 2 yılı ödemesiz 20 yıl eşit taksitlerle hak sahiplerine satılacak. Biz maliyetleri Başbakan Erdoğan'a sunacağız. Hangi fiyatı uygun görürse o fiyattan satacağız. Afet konutu olduğu için bir miktar sübvansiyon (destekleme) söz konusu olabilir" dedi. Bayraktar, depremde evi yıkılanların isterlerse TOKİ'nin yaptığı konutlardan alabileceğini söyledi.

120 METREKARELİK KONUTLAR
Bayraktar, konut almak istemeyenlere ise kendi evlerini yapmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından destek sağlanacağını belirtti. Konutlar 2 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli sabit taksitler halinde satılacak.

Taksitlerin ödenmesi sırasında bir artış yapılmayacak. Konutlar 120 metrekare büyüklükte olacak. Köylerde yapılacak konutların altında yine 120 metrekare büyüklüğünde ahır bulunacak. İlçe merkezlerinde yapılacak konutlar ise zemin hariç en fazla 5 katlı olacak.

KIRSAL KESİM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Şehirlerde olduğu gibi kırsal kesimde de doğal afetlere karşı konutların, yerleşim yerlerinin ciddi bakımdan geçirilmesi gerektiğini belirten Bayraktar şöyle devam etti: "Hak sahiplerinin bir bölümü köyde kalmak istiyor, bir bölümü ilçe merkezlerine gitmek istiyor. Buna göre projeler uygulanıyor. İlerde konut sayısı artabilir. İhtiyaç doğrultusunda, nerede gerekiyorsa yaparız" diye konuştu. TOKİ, deprem konutlarıyla birlikte, bölgede şimdilik 2 ilköğretim okulu ve çevre düzenleme işleri de yapacak.
Posta


Geri Dön