25 / 04 / 2024

Elazığ Havaalanı'nda temel atma töreni yapıldı!

Elazığ Havaalanı'nda temel atma töreni yapıldı!

Elazığ Havaalanı iç ve dış hat gelen yolcu geçici terminal binasının temeli atıldı



Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, havaalanında düzenlenen törende, 1940 yılından beri hizmette olan havaalanının son yıllara kadar bir türlü açılım yapamadığını söyledi. Son yıllarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve milletvekillerinin çalışmalarıyla havaalanının uluslararası bir pist kazandığını anımsatan Selmanoğlu, "Temeli atılacak bina ile yolcularımızın daha güvenli ve rahat seyahat etmeleri sağlanacak. Havaalanı bir kentin en gözde kapısı, kazanımları en fazla olan unsurlardan birisi" dedi.

Havaalanı Müdürü Mehmet Kaya da, havaalanının 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde bir piste ve 3 uçak kapasiteli aprona sahip olduğunu belirterek, seyrüsefer cihazları ile her türlü büyük ve özel uçakların günün 24 saati inip kalkış yapabildiğini bildirdi. Havaalanının nisan ayından bu yana dış hatlara açıldığını ifade eden Kaya, "Daha önce şehrin giriş kapısı olan havaalanımız şimdi ülkemizin giriş kapısı olmuştur. Havaalanımızda bu yıl hac organizasyonu gerçekleşecek olup Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli hacı adayları havaalanımızdan seyahat edeceklerdir. Yolcu sayımız yaklaşık yüzde 250 oranında artmıştır" diye konuştu.

İnşaat yüklenici firma yetkilisi Yusuf Demirtaş ise Elazığlı olarak kente böyle bir önemli hizmette bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, binayı en kısa sürede teslim etmeye çalışacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından binanın temeli Vali Muammer Erol, AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk ve katılımcılar tarafından atıldı.

İhalesi 29 Haziranda yapılan geçici terminal binası inşaatı 988 bin keşif bedeline sahip. 700 metrekare alana sahip binanın 100 iş gününde teslim edilmesi öngörülüyor. Geçici terminal binasında gümrük ve pasaport kontrol birimleri debulunacak.
AA


Geri Dön