16 / 04 / 2024

Elazığ Kuzey Çevre Yolu ihalesi yapıldı!

Elazığ Kuzey Çevre Yolu ihalesi yapıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, üzerinde uzun zamandır çalıştığı Kuzey Çevre Yolu ihalesini sonuçlandırdı. Elazığ Belediyesi'nin bu yıl açmayı planladığı projede yer teslimi yapıldı.



Elazığ Belediyesi tarafından şehrin kuzeye açılımı yanında şehir içi trafiğine alternatifler sunarak rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanılan ve bugün itibari ile sanat yapıları, dolgu ve kırım çalışmaları tamamlanma aşamasına getirilerek Eylül ayı içerisinde hizmete açılması planlanan Kuzey İmar Yolu’nun ardından Karayolları Genel Müdürlüğü de Kuzey Çevre Yolu ihalesini sonuçlandırarak çalışmalara başladı.

KUZEYE İKİ GERDANLIK

Şehrin yeni gelişme alanı içerisinde bulunan ve özellikle  TOKİ  Memur-sen konutlarının inşasının ardından en çok tercih edilen yerleşim alanları olarak kısa sürede birçok lüks konutun yapıldığı çayda çıra mahallesini şehre bağlayan kuzey imar yoluna kardeş geliyor.


Karayolları Genel Müdürlüğünün üzerinde uzun zamandan beri çalıştığı, geçtiğimiz yıl elazığ milletvekilleri ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın bizzat Bakan düzeyinde yaptığı görüşmeler neticesinde programa alınan Kuzey çevre yolu için ihale yapılmıştı.

İHALE ELAZIĞLI FİRMANIN

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Kuzey Çevre Yolu ihalesinin, bünyesinde birçok Elazığlılar çalıştıran ve hayata geçirdiği büyük otoyol, metro, viyadük ve altgeçit projeleriyle gururumuz olan SEZA İnşaat uhdesinde kalması şehrimiz için ayrı bir kazanım oldu.

 

NEDEN KUZEY ÇEVRE YOLU

Resmi adı Harput İl Yolu olan Kuzey İmar yolunun şehre neler kazandıracağı ve şehrin kaderinde nasıl bir etki yaratacağı şimdiden müspet olarak görülüyor.

Zira Harput bir medeniyet ve kültür şehridir. Tarihi Kentler Birliğine üye olan Harput’a en hızlı ve kestirme yoldan ulaşmak ve bu güzergâhı en kısa sürede almak zorunluluğu var.

Harput özellikle yaz mevsiminde büyük bir iç ve dış turizm merkezi konumundadır. Özellikle yaz aylarında büyük bir trafik yoğunluğu gözlenmektedir. Şu an Harput’a ulaşım şehir merkezinden sağlanmaktadır.

ŞEHİR MERKEZİNE GİRMEDEN HARPUT’A ULAŞIM

Kuzey Çevre Yolu,  Elazığ nüfusunun %70’nin yaşadığı Abdullahpaşa Mah. Ataşehir, Bahçelievler, Çaydaçıra, TOKİ Konutları, Sürsürü mahallesi ve Üniversite mahallesi sakinlerince ve yine Malatya, Keban ve Pertek gibi şehir dışından gelenlerce kullanılabilecektir.Konforlu ve kestirme bir yol olacaktır. Güzergâh içinde 6 adet geri dönüş kavşağı ve 2 adet farklı seviyeli kavşak bulunmaktadır.

KEBAN YOLUNDAN BAŞLAYACAK

Kuzey İmar yolu, mevcut Elazığ Keban karayolunun 6. kilometresinden başlayıp kuzeydoğu istikametinden 10 kilometre mesafeden sonra Pertek karayoluna bağlanacak, buradan da 3 kilometre mesafeyle Harput’a ulaşacak.


İHALE’NİN AYRINTILARI:

Km Aralığı                              : Km : 0+000-13+641,6

Müteahhidi                            : SEZA İNŞ.SAN.TİC.

İhale Bedeli                            : 73.523.000,00 TL

Toplam İhale Bedeli               : 73.523.000,00 TL

Proje Bedeli                           : 91.094.997,00 TL

Başl. ve Bitiş Tarihi                : 27.12.2016 – 31.12.2018

2015 Sonu Top. Harcama       : 0,00 TL

2016 Yılı Harcanan                 : 0,00 TL

Toplam Harcama                   : 0,00 TL

Söz. Fiy. ile Yap. Top. İş Tutarı  : 0,00 TL

Fiziksel Gerçekleşme             : % 0,00

Kalan Proje Tutarı                  : 91.094.997,00 TL



Hakimiyet


Geri Dön