29 / 03 / 2024

Elazığ Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatında sona gelindi!

Elazığ Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatında sona gelindi!

Elazığ'da 347 bin 172 metrekare alan üzerinde yapımı süren şehir hastanesi 5 yıldızlı otek konforunda hizmet verecek. Hastanenin kaba inşaatı bitme aşamasında.



Elazığ İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor İbrahim Halil Akkuş, Elazığ'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Toplam 347.172 metrekare alan üzerinde; 493 Yataklı Bölge Hastanesi, 299 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 96 Yataklı Psikiyatri Hastanesi, 150 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere toplam 1.038 yatak ile hizmet verecektir" dedi. 


Sağlık Kampüsü'nde 1500'ıin üzerinde çalışan personel ile 7-24 vardiya sistemine göre çalışıldığını ifade eden İbrahim Halil Akkuş, İlerleme durumu (Peyzaj Alanı Dahil) yüzde 30 seviyesinde olduğunu, 14 katlı olacak hastanenin kaba inşaatının son katma ulaşıldığını söyledi. Müdür Akkuş, Kampüs içerisinde 69 Ünit Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Yaşam Merkezi, Sosyal ve Ticari Alanlar, Kongre Merkezi, Teknik ve Lojistik Merkez, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Heliport'un yer alacağını ifade etti. 


Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine de hizmet verecek olan 150 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nin de kampüs içerisinde yer alacağına vurgu yapan Akkuş, projede 28 ameliyathane, 2 adet anjiyo, 2 adet kardiyak katater laboratuarı, 5 adet gün ameliyathanesinin bulunduğunu belitti. 


28 YILIN SONUNDA BAKANLIĞA DEVREDİLECEK

Şehir hastanesinin 3 yıl inşaat ve 25 yıl işletme süresi sonunda tüm birimlerin, cihazların ve taşınmazların aktif, sorunsuz ve faal halde Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini anlatan Akkuş " Kamu-Özel Ortaklığı modeli ile inşa edilmekte olan yatırım, bu özelliği ile bölgede bir ilk olacaktır. Elazığ İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil AKKUŞ; 2018 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması planlanan yatırım, dünyanın depreme dayanıklı en büyük hastaneleri arasında yerini alacaktır. Yani hastanede ameliyat yapılırken olası bir deprem anında ameliyathane hiç etkilenmeden işlemlerine kesintisiz olarak devam edecektir.'' dedi. 


5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA HİZMET VERECEK 

Şehir Hastanesinin 5 yıldızlı otel konforunda 4. Sağlık Bölgesini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet vereceğini belirten İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş şöyle devam etti: "Kampüs gün içerisinde 13.400'ü hasta ve hasta yakını, 4.100'ü personel olmak üzere toplam 17.500 kişiye hizmet sunabilecek kapasitede olacaktır. Böylece bölgenin Sağlık Üssü konumuna gelecektir, Şu an 30.000 nüfuslu bölgeye sadece hastane çalışanı ve hastalarla 17.500, toplamda 40.000 kişilik insan potansiyeline göre alt yapı çalışmaları da Sayın Valimizin başkanlığında toplanan komisyonca başlatılmıştır."



Günışığı


Geri Dön