19 / 04 / 2024

Elazığ'da inşaat işçisi 5. kattan düştü!

Elazığ'da inşaat işçisi 5. kattan düştü!

TOKİ tarafından Elazığ'da inşa edilen Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında çalışan işçi 24 yaşındaki İdris Okşak inşaatın 5 katından düştü. Okşak, ağır yaralandı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Elazığ'da yaptırdığı Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında sıvacı olarak çalışan 24 yaşındaki İdris Okşak, 2010 yılında inşaatın 5'inci katından düşerek ağır yaralandı. Çok sayıda ameliyat geçiren ve 6 gün yoğun bakımda kalan talihsiz işçi, tedavi sonucunda sol kolunu tamamen kullanamamaya başladı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, Okşak'ın kendi dikkatsizliği sonucu düştüğünü belirtip, takipsizlik kararı verdi.  TOKİ  inşaatında çalışırken 5'inci kattan 1 düşerek yaralandı. Taşeron firma ve TOKİ'nin 236 bin lira tazminat ödemesine karar verildi. Kolu sakat kalan 'İşçi İdris' parasını bir türlü tahsil edemedi! 


4 YILDA 4 HAKİM DEĞİŞTİ! 

Verilen kararın ardından Okşak'ın avukatı Barış Yavuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan olayla ilgili iş kazası raporunu istedi. Bakanlığın gönderdiği cevapta TOKİ inşaatını yapan taşeron firmanın iş kazasını SGK'ya bildirmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine avukat, 2 Ağustos 2011 günü TOKİ ve taşeron firmanın sahibi Şükrü Bingöl aleyhine tazminat davası açtı. Elazığ İş Mahkemesi dava ile ilgili kararını 24 Aralık 2014'te verdi. 4 yılda 15 duruşma yapıldı ve 4 hakim değişti. 


Davanın sonunda TOKİ ve taşeron firmanın Okşak'a 236 bin liralık tazminat ödemesine karar verildi. TOKİ avukatları kararı temyize götürünce Yargıtay, tazminatın taşeron firma tarafından ödenmesine hükmetti. İş mahkemesinde yeniden görülen davada, 236 bin liranın taşeron Şükrü Bingöl'den alınmasına karar verdi. Sakat kalan kolunun bedeli olarak mahkemenin karar verdiği tazminatı bir türlü alamayan işçi İdris Okçak'a ise malullük maaşı bağlandı.



Şok


Geri Dön