28 / 03 / 2024

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

 Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Elazığ'da Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında iki binanın yıkımı gerçekleştirildi




     Elazığ Valisi Muammer Erol, Olgunlar Mahallesi Sürgülü Sokak'taki iki binanın yıkımı öncesi yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm kapsamında kentte ilk çalışmanın yapıldığını ve bunun devamının gelmesinin çok sevindirici olduğunu söyledi. 

     Kentsel Dönüşüm'le kentte yenilenebilecek çok alan olduğunu dile getiren Erol, bununla ilgili adımların atılması, belediyenin sorumluluk alanındaki yerlerde harekete geçilmesi için mülkiyet sahiplerinin belediyeyle irtibata geçmesini isteyerek, şunları kaydetti: 

     ''Mülkiyet sahiplerinden Kentsel Dönüşüm'ü başlatma, hızlandırma konusunda ilk adımı atmalarını belediyemiz de bekliyor, biz de bekliyoruz. Çünkü Kentsel Dönüşüm yapılanması mutlaka belediyenin yapacağı planlama çalışmalarıyla belli bir seviyeye gelecek ve ondan sonra vatandaşın katkısıyla mesafe alacaktır. Ama mutlaka ve mutlaka vatandaşın bu Kentsel Dönüşüm'ü isteyen, arzu eden, ilk adımı atma gayretinin de olması gerekiyor.'' 

     Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin birçok alanda gelişmesi yönünde gayret gösterdiğini ve ciddi bir adım daha attığını söyledi. 

     Selmanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Van depreminden sonra ''Gerekirse seçim kaybederiz ama Kentsel Dönüşüm'ü mutlaka hayata geçiririz'' diyerek başlattığı projeyi kendilerinin de Olgunlar Mahallesi'nden başlattıklarını belirtti. 

     Hiç kimsenin baraka, kulübe gibi derme çatma ve risk taşıyan evlerde yaşamalarına razı olmayacaklarını, kendileri için istemediklerini vatandaşlar için de istemeyeceklerini vurgulayan Selmanoğlu, şunları aktardı: 

     ''Hiç kimsenin üzerine yıkılacak gibi eğreti duran konutlarda yaşamasına göz yummayız. Elazığ için er geç mukadder olan bir depremde hiç kimsenin göz göre göre hayata gözlerini yummasına seyirci kalamayız. Ne yapıyorsak sizin için, milletimiz için, Elazığ için yapıyoruz. Yıkımını gerçekleştireceğimiz binalarda çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor. Yoksulun hep yoksul, zenginin de hep zengin kalması üzerine inşa edilmiş bir sistemi, biz bu Kentsel Dönüşüm'le birlikte tersine çeviriyor, herkese insanca yaşam imkanı getiriyoruz.'' 

     Konuşmaların ardından Sürgülü Sokak üzerinde bulunan 4 ve 2 katlı binalar, iş makinesiyle yıkıldı. 

AA


Geri Dön