19 / 04 / 2024

Elazığ'da yeni imar yolları açılacak!

Elazığ'da yeni imar yolları açılacak!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Kuzey İmar Yolu ile yapımı tamamlanan Hayvan Hastanesi yerleşkesini gezdi. Yanılmaz hayvan hastanesinin son durumu ile ilgili bilgi verdi...




Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Kuzey İmar Yolu ile yapımı tamamlanan Hayvan Hastanesi yerleşkesini gezdi. 


Bu yıl Kamu Hastaneler Birliğine devredilerek halkımıza hizmet vermeye başlayan eski asker hastanesine daha hızlı ulaşım sağlamak amacıyla başlatılan yeni imar yolu çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkan Yanılmaz, alt yapıları tamamlanan yolun bu yıl içerisinde peyzaj düzenlemelerinin de yapılarak hizmete açılacağını ve şehrin batısında ikamet eden vatandaşların hastaneye ulaşımının kolaylaştıracağını söyledi.

Basın mensuplarıyla birlikte şehrimizin hem kuzey yönde gelişimini hem de şehir içi trafiğini önemli oranda rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan kuzey imar yolu birinci etap çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan yanılmaz, “ Kuzey imar Yolumuz beş bölümden oluşan bir yoldur. 5 bölümde de çalışmaları birlikte yerinde gezdik ve gördük. Şu anda belediyemiz bütün iş makinaları ile birlikte Kuzey imar yolunda çalışmaktadır. Kuzey imar yolu Çaydaçıra Mahallesi'nden başlayan bir ayağı Teknokent’e diğer ayağı da Zafran Mahallesi’nden geçip Fırat Üniversitesi Hastanesi kavşağında birleşen, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş yönlü, 50 metre genişliğinde bir yoldur. Kuzey İmar Yolunun uzunluğu Yaklaşık 5 kilometredir. Elazığ’ımızın kuzey ulaşımına çok rahatlık getirecek alternatif bir ana arter yolu olarak yapıyoruz ve 1 Eylül 2017 itibariyle de inşallah hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: “HAYVAN HASTANESİ, HEM ŞEHRİMİZ HEM DE BÖLGEMİZ İÇİN BİR KAZANIMDIR”

Basın mensuplarıyla çalışma yerlerini gezen Başkan Yanılmaz’ın son durağı ise Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi oldu.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve büyük oranda yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Hayvan Hastanesi’nin Golden City Awards 2016 ödülüne de layık görüldüğünü belirten Başkan Yanılmaz, “Şu anda bulunduğumuz yer Türkiye'de çok örnek yapılardan biri olan hayvan hastanesidir. Burayı da Mart ayından itibaren devreye koymuş olacağız. Türkiye'de bu şekilde 3 tane hayvan hastanesi var. Dördüncüyü de biz burada açmış oluyoruz. Burayı yaparken diğer hayvan hastanelerini gezdik ve oradaki eksiklikleri görerek buradaki hayvan hastanesini ona göre düzenledik. Diğer hastanelerdeki eksikleri gidererek ve artı yönde yapılması gereken alanları da yaparak devreye aldık. Buraya koyduğumuz cihazlar dünyadaki en son teknolojik cihazlar. Röntgen odasına koyduğumuz röntgen cihazı ve diğer ameliyathanedeki cihazlarda en son teknolojiye uygun cihazlardır.”

“HAYVAN SEVGİSİNİN YAŞATILACAĞI MEKÂN OLACAK”

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi’nin hem hayvan sevgisini artıracak hem de sokak hayvanlarının bakımının ve hastalıklarının giderildiği bir yer olacağını belirten Başkan Yanılmaz, burada tedavi edilen kedi ve köpekleri mahalledeki çocuklar artık gönül rahatlığıyla sevebilecek. Bu hastane hem şehrimiz hem de bölgemiz açısından büyük bir kazanımdır” dedi.




Elazığ Belediyesi



Geri Dön