26 / 04 / 2024

Elazığ'daki emeklilere TOKİ müjdesi!

Elazığ'daki emeklilere TOKİ müjdesi!

Geçtiğimiz yıllarda Emekliler Derneklerinin girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde konut projeleri hayata geçirilmişti. Kayabaş, "TOKİ Elazığ için konut yapılması kapsamında proje çalışmalarına başlamış bulunmaktadır." dedi.



Elazığ'da  TOKİ  tarafından emekliler için yapılması planlanan konut projesinin ne zaman hayata geçirileceği merak ediliyor. 


Geçtiğimiz yıllarda Emekliler Derneklerinin girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde konut projeleri hayata geçirilmişti. 


Çalışmalar kapsamında Elazığ'da da evi olmayan emekliler için konut yapımı planlanmıştı. Bu kapsamda dernek şubeleri aracılığıyla başvurular alınmış ve umutlu bekleyiş başlamıştı. 


Alınan bilgiye göre TOKİ, Elazığ'da emekliler için 500'ün üzerinde konut yapacak. Konut almak için dernek şubelerine yapılan başvuru sayısının 5 Bin'i geçtiği belirtildi. 


Tüm İşçi Emeklileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, yaptığı açıklamada, TOKİ'ye 505 konut yapılması talebinde bulunduklarını, bu konuda tüm prosedürlerin tamamlandığını kaydetti. Ancak konutların yapımına ilişkin bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığını belirten Kayabaş, ilgili kuruma dilekçe ile bilgi talebinde bulunduklarını kaydetti. İlgili dilekçeye Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yanıt geldiğini belirten Kayabaş, "TOKİ Elazığ için konut yapılması kapsamında proje çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Söz konusu projenin ihalesinin yapılmasına müteakip satış aşamasında konut verilecek olup, konut satış işlemleri Valiliğimiz işbirliği ile gerçekleştirilecektir" dedi. 


Günışığı 


Geri Dön