26 / 04 / 2024

Elazığ'daki TOKİ-İmar Hak Sen konut kurası iptal edildi!

Elazığ'daki TOKİ-İmar Hak Sen konut kurası iptal edildi!

İmar Hak Sen girişimiyle TOKİ'ye yaptırılan 484 konut projesinin son ayağı olan kura çekim töreni önceki gün Elazığ'da gerçekleştirildi. Törende başlayan tartışmalar daha sonra karakolda devam etti. Tartışmaların devamında kura çekimi iptal edildi.



İmar Hak Sen girişimiyle TOKİ'ye yaptırılan 484 konut projesinin son ayağı olan kura çekim töreni önceki gün Elazığ'da gerçekleştirildi. Törende başlayan tartışmalar daha sonra karakolda devam etti. Tartışmaların devamında ise kura çekimi iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi. 


İmar Hak Sen'in üyelerine yönelik yaptırdığı 484 konut son ayağı olan kura çekim töreni Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu'nda gerçekleşti. 


İmar-Sen Elazığ Şube Başkanı Abdullah Gürbüz, törende yaptığı konuşmada, vatandaşların konutlarına Ramazan ayı sonunda kavuşacağını belirterek, yapılan konutların TOKİ'nin Türkiye genelinde yaptığı en iyi proje olduğunu söyledi. 


Gürbüz'ün konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. Önce Konut kura çekimi isimler okundu, ardından, vatandaşlar kendi elleriyle oturacağı konutun kurasını çekti. Kura çekimleri tamamlanmadan salonda tartışmalar başladı. Daha önce bodrum katlarının kuraya dahil edilmeyeceğinin söylendiğini ve kura çekiminde bodrum katların da yer aldığını iddia eden hak sahipleri, Bahçelievler Karakolu'na giderek itirazlarını dile getirdi, İmar Hak Sen'den şikayetçi oldu. 


Vatandaşları sakinleştirmek için karakol önüne gelen İmar Hak Sen Genel Başkanı Önder Özdemir, şikayetleri dinledi. Çekilişlerin iptal edildiğini belirten Özdemir, Türkiye genelinde yapılan çekilişlerde bodrum katların da kuraya dahil edildiğini ancak bu kuralı Elazığ'da bir sonraki kura çekiminde uygulamayacaklarını söyledi. 


Fırat Gazetesi


Geri Dön