24 / 04 / 2024

Elazığ'ın 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beldesi lise istiyor!

Elazığ'ın 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beldesi lise istiyor!

Elazığ’ın 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beldesi’nde lise olmadığı için öğrenciler lise öğrenimi için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor. Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği üyesi Mehmet Çetin beldeye lise kazandırmak için kolları sıvadı...



Elazığ’ın 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Beldesi’nde lise olmadığı için öğrenciler lise öğrenimi için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor. Binlerce kişinin yaşadığı belde de lise olmaması, Yurtbaşı’nda yıllarca öğretmenlik yapan Mehmet Çetin’i harekete geçirdi. Bir sivil toplum örgütü olan Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği bünyesinde hizmet etmeye başladığını kaydeden Çetin, lise ve benzeri ihtiyaçları karşılamak için ömrünü adadığını söyledi. 


Bünyesinde büyükşehir ve il belediyeleri de barındıran Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği, Yurtbaşı Beldesi’ne lise kazandırmak için kolları sıvadı. Kendisi de belde sakini olan Mehmet Çetin, öğrencilerin çektiği dramı anlattı. Yurtbaşı’nda 20 yıl öğretmenlik yaptığını ve şuan emekli olduğunu aktaran Çetin, beldede lise olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yüzlerce öğrencinin her gün Elazığ merkeze gittiğini belirten Çetin, lise kazandırma çalışmalarının belde halkını sevindireceğini ifade etti.


Beldesinin 8 bin nüfusu olduğuna dikkat çeken Çetin, “Elazığ’a 15 km uzaklıkta olan bir beldede lisenin olmaması büyük bir kayıp. Yurtbaşı Beldesi 1971 yılından beri belediye, şeker fabrikası, hipodrom gibi önemli kuruluşların olmasına karşın lisenin olmaması düşündürücü. Ben bir emekli öğretmenim, beldeme lise yaptırmak için Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliğine üye oldum.” diye konuştu. 


İlgililerle görüşmeler yaptığını anlatan Çetin, Elazığ milletvekillerinin de beldeye lise yaptırmak için çok gayretleri olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: ”Tabii bu konuda sadece her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Büyükşehirlerde yaşayan önemli noktalarda hemşerilerimiz var. Bir kampanya başlatırsak inanıyorum ki çok kısa bir zamanda okulumuzun temelini atarız.” 


Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği’nden de destek aldığını dile getiren Çetin, ömrünün geri kalanını Yurtbaşı Beldesi’ne hizmet etmeye adadığını söyledi. Çetin, beldesinin lisenin yanı sıra çocuk parkı, sosyal alanlar ve birçok hizmetten mahrum olduğunu belirterek, daha kaliteli bir yaşam için hizmete talip olduğunu da bildirdi.


Zaman Gazetesi



Geri Dön