26 / 04 / 2024

Elazığspor yeni stadyumuna birkaç yıl içinde kavuşacak!

Elazığspor yeni stadyumuna birkaç yıl içinde kavuşacak!

Vartaş Elazığspor Kulübü başkanlığına adaylığını açıklayan Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu dün sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Devecioğlu, Elazığspor'un yeni stadyumu ile ilgili bilgi verdi...



Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu hazırladığı projelerle Bordo-Beyazlı Taraftarları umutlandırdı. Dün sabah İlbey Hotel’de düzenlenen basın toplantısında projeleri ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Devecioğlu, “Elazığspor’un sıkıntılarını ve bu sıkıntılardan nasıl kurtulacağını biliyoruz” 

dedi. Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu’nun açıklamaları şöyle;


“Stadyumun isim hakkıyla ilgili çalışma yapacağız”


“Biliyorsunuz spor kulüplerinin en önemli geliri yayın gelirleri, ikincisi sponsor gelirleri, üçüncüsü bilet gelirleri. Birde reklam, transfer, stadyum gelirleri var. Bu mevcut gelirlerin mali disiplinle kurulmasıyla ilgili çalışmamız var. Elazığspor’un stadyumunun yenilenmesi Gençlik Spor Bakanlığı bütçesi içinde yer alıyor. Elazığspor yeni stadyumuna birkaç yıl içinde kavuşacak. Yeni stadyumu GSB, Milli Emlak ve  TOKİ  yapacak. Stadyum farklı bir yerde yapıldığında mevcut yerin kullanılmasını çok önemsiyoruz. Mevcut yerde yapılacak olan hizmetlerden Elazığspor’a pay aktarılmasını istiyoruz. Çünkü Elazığspor orayı uzun yıllardır kullanıyor. Elazığspor orayı uzun yıllardır koruyor. Elazığspor olmasaydı orası da binalarla dolacaktı. Eğer stadyumu kendimiz yaparsak, elde edilen kar çok yüksek olacak. Stada isim hakkıyla ilgili projemiz de var. En son Vodafone Beşiktaş projesi 170 Milyon Dolar. Eğer bizde yönetime gelirsek mevcut stadyumun isim hakkıyla ilgili sponsorluk çalışması yapacağız. Çalışmamız Türkiye ve yurtdışından olacak. Büyük firmalarla olacak. Onunla ilgili birimimizi kuracağız ve arkadaşlarımız çalışmalarda bulunacaklar.”


“Elazığspor’u halka arz edeceğiz”


“Elazığspor’un şirketleşmeyle ilgili çalışmaları oldu. Elazığspor yönetim kuruluna şirketleşmek için genel kurul yetki verdi. İstersek Elazığspor’un tamamını şirketleştirebiliriz, dernek kısmı ayrı kalmak kaydıyla. Ya da sadece futbol şubesini şirketleştirip, futbol şubesini kiraya verebiliyoruz. Yaptığımız çalışmaya göre biz Elazığspor’un %49’unu şirketleştirip, halka arz edeceğiz. %51’i dernekte kalmak kaydıyla . Bir farklı projemiz; güç birliği çalışması. Farklı şirketleri Elazığspor Sportif AŞ. adı altında Elazığspor’un da payı olacak şekilde ortak edeceğiz. Elazığspor’un mevcut borçlarını bu şirketlerin kuruluş sermayesi yapacağız. Tabi bu borçları yapılandırmak şartıyla. TFF, Kulüplerbirliği Süper Lig AŞ’yi kurmaya çalışıyor. 2017’de yayın ihalesi olacak. Beklenen gelir 700 trilyon civarında. Tabi bunu devletimiz destekliyor kulüplere destek olması adına. Bizde bundan hareketle aynı uygulamanın PTT 1. Lig’de de uygulanacağını biliyoruz. Bizimde amacımız Elazığspor’un bu sistemlere dahil edilmesi.”


“Çalışmalarımız devam ediyor”


“TFF 3 Mayıs’ta Sayın Fatih Terim başkanlığında üniversitelerle birlikte Türk futbolunun bilimle buluşması adına bir çalışma başlattı. Bizde Fırat Üniversitesi olarak ve şahsım adına bu toplantıya katılacağız. Futbol maalesef İstanbul merkezli. Biz bunun Anadolu’ya kaydırılmasını istiyoruz. İlk genel kurulumuz 17 Mayıs’ta olacak, çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte yeni adaylar da olabilir. Ona da her türlü açığız. Yani projelerimizi her zaman açıklamak istiyoruz, amacımız Elazığspor’un bir an önce hak ettiği yere gelmesi. Sistem geliştirmenin yolları açık. Biz diyoruz ki bu kulüp Elazığ halkınındır.”


“İleriki günlerde bunu detaylandıracağız”


“Bizimle birlikte hareket eden üniversiteden akademisyen arkadaşlarımız, farklı alanlarda Erkan hocamız işletme alanında, Eyüp hocamız spor bilimleri öğretim kurulu başkanı. Elazığspor’da mücadele etmiş, kaptanlığını yapmış Erhan Eren Kurnaz, yine eski Elazığsporlu futbolcu, antrenörlerle birlikte hareket edeceğiz. Eyüp Yıldırım hocamızın da tecrübelerinden yararlanacağız. Beden eğitimi öğretmenleri arkadaşlarımızda var. Biz eski heyecanı yeniden yaşatmak için hazırlıklarımızı yaptık, ileriki günlerde bunu detaylandıracağız. Biz Elazığspor’un yönetimine talibiz.”


“Taraftarlarımızdan sabır istiyoruz”


“Elazığ’da şöyle bir düşünce var. Yönetim gelsin kulübe para versin bizi şampiyon yapsın şeklinde. Böyle bir uygulama yok. İki gün önce Adanaspor tekrar süper lige yükseldi. Adanaspor da problemliydi mali açıdan ve sportif anlamda ama buna rağmen çıkmayı başardı. UEFA kriterleri de diyor ki hiçbir yönetici cebinden para harcamasın ve kulübü de borçlandırmasın. FIFA 20 sayfalık bir metin gönderdi TFF’ye. TFF’de kulüplere puan silme, para ve transfer yasağı olabileceğini duyurdu. Mevcut sporcuların Elazığspor’da kalması için çaba göstereceğiz. İki futbolcuya daha ödeme yapıldı Elazığspor’da bu sevindirici bir haber. Alanya’dan takımımız 1 puanla döndü ve play-off şansını sürdürdü. Bu bizim için çok büyük avantaj. Takımın sahipsiz olmadığını görmek futbolcular açısından da pozitif bir etki yarattı. Elazığspor’a bir can suyu kazandırmayı düşünüyoruz. Beşiktaş nasıl taraftarlarından 1 yıl FEDA istediyse bizde taraftarlarımızdan sabır istiyoruz. Şampiyon olacağız gibi sloganlarla kimseyi kandırmak istemiyoruz. Bizim hedefimiz ligde kalıcı olmak. Birkaç yıl içerisinde mevcut borçları yapılandırarak ödemek. Bunun için buradayız. Amacımız Elazığspor’a finansal kaynakları kazandırmak. İlbey Hotel’e ve yöneticisi Şeyda hanıma da teşekkür ediyoruz bu arada.”





Hüseyin KABUKÇU/Elazığ Fırat


Geri Dön