25 / 04 / 2024

Elbistan Bölge Hastanesi’nin yüzde 80’i tamamlandı!

Elbistan Bölge Hastanesi’nin yüzde 80’i tamamlandı!

Teknik ve fiziki özellikleri ile Türkiyenin sayılı sağlık merkezlerinden biri olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin poliklinik katlarında kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlandı.



Teknik ve fiziki özellikleri ile Türkiye'nin sayılı sağlık merkezlerinden biri olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin poliklinik katlarında kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlandı.


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, 300 Yataklı Bölge Hastanesi inşaatında inceleme yaparak gelinen son durum hakkında yapımı üstlenen KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci’den bilgiler aldı.


İnceleme sonrasında bir değerlendirme yapan Kaymakam Akkoyun, 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin sahip olduğu en önemli özelliği olan deprem izolatörlerinin yerleştirilmesiyle birlikte inşaatının daha hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.


Kaymakam Akkoyun, bu yılın sonunda kaba inşaatın bitirilmesinin hedeflendiğini kaydederek, “300 Yataklı Bölge Hastanemizin açılışı ise, 2016 yılı sonu veya 2017 yılı başlarında yapılacak” diye konuştu.


Elbistan’ın sağlık sektöründeki en büyük yatırımı olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nde inşaat çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor. Hastanenin ana temel taşlarından biri olan deprem izolatörlerinin yerleştirilmesinin ardından inşaattaki yükselme de gözle görülmeye başlandı. Şuanda poliklinik katları olan C-D-E bloklarına yoğunluk veriliyor.


2 adet kule vinç, çok sayıda personel ve iş makinesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde gördükten sonra açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, hastanenin öngörülen teslim tarihine yetiştirilmesinin planlandığını belirtti.


Hastanenin temel kısmına 580 adet deprem izolatörünün yerleştirildiğini kaydeden Kaymakam Akkoyun, “Elbistan ilçemiz başta olmak üzere bölge halkımıza hizmet verecek olan 300 yataklı Bölge Devlet Hastanemizin inşaatı düzenli ve hızlı bir şekilde ilerlemektedir. 580 adet deprem izolatörünün yerleştirilmesi belli bir zaman aldı. Şimdi ise inşaatımız daha hızlı ilerliyor. Poliklinik katları olan C-D-E bloklarında kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış olup 20 gün içerisinde bu bloklarda kaba inşaat bitecektir. Poliklinik blokları dışında Acil Servis ve yoğun bakım ünitelerinde de kaba inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hastanenin öngörülen teslim tarihine yetiştirilebilmesi için statik, mekanik, elektrik ve mimari ekipler çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürmektedir” şeklinde konuştu.


“Özetle bu yılın sonunda kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz” diyen Kaymakam Akkoyun, “2016 yılı sonu veya 2017 yılı başlarında hastanemiz tamamen bitirilerek hizmete açılacak. Bu yatırım bölgemizin önemli projelerinden ve Elbistan’ımız ve bölgemiz için önemli kazanımlardan biridir” ifadelerini kullandı.  


İncelemeler sırasında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a, Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya ve hastane idari personeli de eşlik etti.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön