28 / 03 / 2024

Elbistan Bölge Hastanesi'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Elbistan Bölge Hastanesi'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci, 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nde inşaatın başladığı Ekim 204’ten bu yana geçen 1 yıllık sürede yapılan çalışmaları anlattı.



KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci, 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nde inşaatın başladığı Ekim 204’ten bu yana geçen 1 yıllık sürede yapılan çalışmaları anlattı. Evci kaba inşaatında tamamlanma oranının yüzde 86’ya ulaştığını kaydetti.


300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaatı, sorunsuz bir şekilde ve belirlenen takvimin de önünde devam ediyor. Çalışmaların başladığı ilk dönemde Türkiye’de sayılı binanın sahip olduğu 580 adet deprem izolatörünün yerleştirilmesi nedeniyle ilerlemenin yavaş olduğu sanılan dev sağlık tesisinde, bu önemli aşamanın geçilmesinin ardından katlar ve bloklar kısa sürede yükselerek kilometrelerce öteden de görülür hale geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Elbistan’a bu zamana kadar tek kalemde kazandırılan en büyük sağlık yatırımı olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin 2016 Aralık ayında Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanırken ihaleyi alan yüklenici firma da bu çerçevede hummalı bir çalışma sürdürüyor.


Kaba inşaatın yüzde 86’sı bitti 


Tamamlandığında Türkiye’nin en önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olacak Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi inşaatının yüklenici firması olan KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci, projede gelinen son nokta hakkında bilgiler aktardı. Evci, kaba inşaatın yanı sıra hastanenin daha büyük önem arz eden ince işlerinin de uyum içerisinde sürdürdüklerini kaydetti.


Çalışmaların daha hızlı olabilmesi için ekiplerin koordineli olarak hareket ettiğini hatırlatan Evci, “Şuan hastanemizin kaba inşaatının yüzde 86’sını bitirdik. Bir taraftan da ince işlerimiz devam ediyor. Poliklinik bloklarında ince işlere başladık. Yılsonuna kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmazsak kaba inşaatı tamamlamış olacağız” dedi.


Elektrik ve mekanik gruplar çalışıyor 


C-D-E bloklarında elektrik altyapısının tamamlandığını belirten Evci, “Kaba inşaat bittikten sonra da sıralı bir şekilde bloklardaki ince işler devreye girecek. Ayrıca elektrik ve mekanik gruplarımız da çalışmaya başladı. Hastane inşaatımızın ağırlıklı kısmı elektrik ve mekanik gruplarının işleridir. Şuanda C-D-E bloklarında elektrik altyapısının tamamını bitirdik. İnce işlerde de duvar ve sıva imalatlarımız devam ediyor. Hatta kaba inşaatın devam ettiği blokların alt katlarından da başlattık. İnşaatımıza sadece bina olarak bakmamak gerekiyor. Hastanenin etrafındaki altyapı çalışmalarının tamamı tamamlandı. Otopark alanlarının tamamının reglaj kısmını tamamladık. Otoparkın kaplama öncesi altyapı çalışmalarını da bitirdik. İnşallah bahar aylarında poliklinik taraflarındaki C-D-E blokları cephesi dahil bitmiş olacak” bilgilerini aktardı.


Mart ayında cephe kaplaması tamamlanacak 


Önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda hastanenin cephe kaplamasının tamamlanmış olacağını vurgulayan Evci, “Cephe işlerinin mimari projelerini tamamladık. Önümüzdeki hafta itibariyle cephe işlerine de başlayacağız. Mart ayının sonunda hastanemizin cephesini kaplanmış bir şekilde göreceğiz. Cephe imalatının bittiği yerlerde bahar ayları itibariyle çevre düzenlemesine başlayacağız. Hedefimiz kaba inşaat değil, devam eden elektrik, mekanik ve ince işleri birçok blokta mart ayına kadar tamamlamak. Mart ayında da cephe kaplaması biten yerden de çevre düzenlemesi çalışmalarına başlamak” ifadelerini kullandı.


2016 Kasım ayında test sürecine giriyor 


Hastanenin 2016 Kasım ayında test sürecine gireceğinin de altını çizen KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci, “Şuanda genel inşaat kapsamında ince işler dahil yüzde 50’yi aşmış durumdayız. Hastanemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Önemli olan kazasız, belasız ve güvenilir bir şekilde bu projeyi bitirmek. Hedefimiz de Haziran ayından itibaren 700 gün saymaktı. İnşallah 700 günün altında projeyi tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl bu günlerde hastaneyi artık test sürecine alacağız. 2016 yılsonu itibariyle de hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na teslim edeceğiz. Amacımız ve hedefimiz de bu şekilde” cümleleri ile açıklamasını tamamladı. 


Elbistan’ın en büyük sağlık yatırımı 


Tıbbi donanımı ile birlikte yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacak 300 Yataklı Bölge Hastanesi, tam anlamıyla kompleks bir teknoloji ile inşa ediliyor. Hastane, temeline yerleştirilen 580 adet izolatörle 8.0 şiddetindeki depremde bile ameliyat yapılmasına imkan tanıyacak bir donanıma sahip. Hastanede;125 poliklinik odası, 8 ameliyathane, 20 adet yoğun bakım ünitesi geliyor. 125 adet poliklinik odasının yer alacağı hastanemizda13 adet görüntüleme odası, 8 adet ameliyat salonu, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi yer alıyor.  Elbistan’ın yanı sıra çevremizde bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara da hizmet verecek kapasite ve donanıma sahip olan hastanenin 300 yatak kapasitesi, niteliği bozulmadan 400 yatak kapasitesine çıkabilecek şekilde planlandı.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön