23 / 04 / 2024

Elbistan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Ek Binası'nda sona gelindi!

Elbistan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Ek Binası'nda sona gelindi!

Elbistan Devlet Hastanesi’nde, merkez acil servisin üst katında yaklaşık 3 ay önce yapımına başlanan 16 yataklı Kardiyoloji Servisi ve 8 yataklı birinci basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde sona gelindi.



Elbistan Devlet Hastanesi’nde, merkez acil servisin üst katında yaklaşık 3 ay önce yapımına başlanan 16 yataklı Kardiyoloji Servisi ve 8 yataklı birinci basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde sona gelindi. Kardiyoloji Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi’nin yaklaşık 15 gün içinde tamamlanacağı ve muhtemelen eylül ayında da hizmete açılacağı belirtildi.


Karaelbistan Mahallesi’nde bulunan Elbistan Devlet Hastanesi’nin merkez acil servis binası üzerinde yer alan ve kullanılmayan 680 metrekarelik alan, hastane yönetiminin girişimleri ile Kardiyoloji Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi olarak düzenleniyor.


Geçtiğimiz aylarda yapılan ihalenin ardından yapım aşaması başlarken, servisteki çalışmalarda da sona yaklaşıldı.


Elbistan ve bölgesi için en önemli hizmetlerden biri olarak gösterilen Kardiyoloji Servisi ve kalp hastalıkları için özel bir yoğun bakım ünitesi hazırlanırken, çalışmalarını sürdüren ekipler son rötuşları yapmaya başladılar.


Modern yapısı ve donanımı ile Elbistan ve bölge halkına sağlık alanında ciddi kazanımlar sağlayacak olan 300 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımı tamamlanıncaya kadar hizmet verecek olan Kardiyoloji Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi, geniş odaları ve ferah yapısı ile dikkat çekiyor.


Kardiyoloji Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi’nde son teknoloji ürünü cihazlar tercih edilirken, özellikle kalp rahatsızlıkları nedeniyle çevre illere gitmek ve burada tedavi görmek zorunda kalan vatandaşlar rahat bir nefes alacaklar.


Hastane yetkilileri, mevcut hastanenin acil servisi üzerinde atıl durumda olan yaklaşık 680 metrekarelik alana ihtiyaç olan 8 yataklı birinci basamak yoğun bakım ve 16 yataklı Kardiyoloji Servisi yapımı amacıyla ihale düzenlendiğini belirterek, ilgili firmanın çalışmaları büyük ölçüde tamamladığını ifade ettiler.


Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası dönemlerde yoğun bakımın tartışılmaz bir gereksinim olduğunu dile getiren hastane yetkilileri, yatak doluluk oranlarının son zamanlarda artması ve kapasite yoğunluğuna bağlı olarak servis ihtiyaçları doğrultusunda bu kararı verdiklerini belirterek, tahminen önümüzdeki ay içinde açılışı yapılacak Kardiyoloji Servisi ile Kahramanmaraş merkeze ve diğer illere sevk oranlarında önemli bir azalmanın yaşanacağını söylediler.


Milliyet


Geri Dön