25 / 04 / 2024

Elbistan TOKİ konutları için karar bekleniyor!

Elbistan TOKİ konutları için karar bekleniyor!

Elbistan'da TOKİ konutları için karar bekleniyor. Yapılan incelemelerin ve görüşmelerin ardından Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a bağlı Karaelbistan beldesine yapılmasına karar verilmiş ve konutların sayısı 310 olarak belirlenmişti.




 Başbakanlık Toplu Konut idaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün (TOKİ) Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a yapacağı 310 konutluk proje için karar bekleniyor. 

Yapılan incelemelerin ve görüşmelerin ardından Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a bağlı Karaelbistan beldesine yapılmasına karar verilmiş ve konutların sayısı 310 olarak belirlenmişti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fon Kurulu bu konudaki kararını 10 Temmuz 2013 tarihinde aldı. 

2+1 ve 65 metrekare olarak inşa edilecek konutlar için şimdi olumlu karar bekleniyor. 

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, verilecek karar çerçevesinde harekete geçileceğini kaydetti. Elbistan'da 310 dar gelirli aileyi kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi yapacak projenin zemin etüt çalışmaları bir süre önce tamamlanmıştı. Elbistan Devlet Hastanesi'ne komşu olan  TOKİ  konutları için hak sahiplerinden peşinat alınmayacağı öğrenildi. 

Vade ve taksit sayısı da inşaat aşamasında açıklanacak. 

Bu grup için üretilen konutlar peşinatsız, 20 yıl vade ve 100 TL'den başlayan taksitlerle satışa sunulacak. TOKİ konutlarından satın alanlar ve TOKİ konut kredisi kullananlar projeden yararlanamayacak. 


Yeni Çizgi


Geri Dön