16 / 04 / 2024

Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl iptal edilir? İşte elektrik aboneliği iptali işlemleri..



Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Elektrik aboneliği ile ilgili işlemler, elektrik dağıtım şirketinde yapılıyor. Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor.


Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketinde işlemler, ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor.


Ancak arıza ve kaçak ihbarı, fatura ve borç sorgulama, açma-kesme işlemleri bilgilendirme, bilgi güncelleme, genel bilgilendirme ve benzeri işlemleri www.bedas.com.tr web adresinen ve ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezinen yapılabiliyor. Peki, Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?


Elektrik aboneliği iptali için gerekenler..

İptal için abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktamıza başvurması gerekiyor. 


Bağlı bulunulan hizmet noktasına; http://www.bedas.com.tr web adresinden İletişim butonundan ulaşılabiliyor.


Kiracı elektrik aboneliği

Kiracı elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Su aboneliği nasıl kapatılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön